Johansson: Blatter je kupovinom glasova postao predsjednik FIFA-e

Srijeda, 11. siječnja 2012. 15:24 Napisao  Marko Babić

Za obične ljude na ulici FIFA je simbol, korupcije, mita i sličnih stvari. Čelnici FIFA-e o tome slušaju godinama, ali ništa ne žele učiniti i ne vidim kako će se to stanje promijeniti - ustvrdio je Johansson

Lennart Johansson, bivši predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA), izjavio je da postoje osnovane sumnje da je Sepp Blatter izbore za mjesto predsjednika FIFA-e 1998. godine dobio zahvaljujući kupnji glasova. U utrci za mjesto predsjednika FIFA-e 1998. sudjelovali su Blatter i Johansson, a Švicarac je slavio sa 111 naprema 80 glasova.

- Mislim da imam pravo govoriti o ovoj temi jer sam bio kandidat za mjesto predsjednika FIFA-e te godine. Za obične ljude na ulici FIFA je simbol, korupcije, mita i sličnih stvari. Čelnici FIFA-e o tome slušaju godinama, ali ništa ne žele učiniti i ne vidim kako će se to stanje promijeniti - ustvrdio je Johansson.

David Yallop je u knjizi "Kako su ukrali utakmicu" iz 1999. optužio Blattera da je podmitio predstavnike Saveza s Bliskog istoka i Afrike davši delegatima mito u visini od 50 tisuća dolara.

- Pitanje je zašto članovi Izvršnog odobora ostaju u FIFA-i u ovakvoj situaciji. Oni ne vole pričati o tome, a još su gore glasine o tome zašto ignoriraju sve navedene probleme. Moramo istražiti sve navode o korupciji - zaključio je Johansson.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.