COVID -19 Hoće li se odigrati sve utakmice grupne faze Lige prvaka i Europske lige?

Ponedjeljak, 19. listopada 2020. 16:03 Napisao/la  SC
Hoće li se odigrati sve utakmice grupne faze Lige prvaka i Europske lige?

Ovaj tjedan počinje natjecanje po skupinama Lige prvaka i Europske lige, UEFA prema ustaljenom kalendaru planira prvi dio natjecanja završiti do 9. prosinca.

Njemački mediji vrlo su pesmistični u prognozama, prema mišljenju njemačkih stručnjaka nije realno očekivati da će se sve utakmice grupne faze odigrati u planiranom roku.

Razlog je naravno koronavirus, koji se sve više širi kontinentom.

Sve države pripremaju nove mjere zaštite, realno je očekivati da neki nacionalni stožeri civilne zaštite mogu zatvoriti stadione.

U tom slučaju klubovi domaćini dužni su organzirati uvjete za odigravanje utakmice na alternativnim stadionima na vlastiti trošak.

Ako klub ne osigura alternativno mjesto odigravanja, utakmicu gubi 0:3 za zelenim stolom.

U slučaju da nacionalni stožeri zabrane putovanja u državu gdje se utakmica treba igrati, gost mora osigurati alternativno mjesto odigravanja utakmice i klubu domaćinu platiti odštetu u iznosu od 10 posto početne premije za sudjelovanje u Ligi prvaka (15,25 mil. eura).

Utakmice mora igrati svaki klub koji ima najmanje 13 zdravih igrača (plus golman) prijavljenih za natjecanje.

UEFA je u tom slučaju predvidjela mogućnost naknadnih prijava igrača.

Unatoč svemu tome, njemački mediji skeptični su u epidemiološkim prognozama.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.