HAKAN SUKUR

Pokrenuo Youtube kanal

Nedjelja, 14. lipnja 2020. 14:26 Napisao/la  SC

Turske utakmice komentira iz egzila

Hakan Sukur
Hakan Sukur

Hakan Sukur dobio je politički azil u SAD nakon što je postao persona non grata u domovini.

Zbog političkih stavova predsjednik Turske Recepu Erdogan proglasio ga je državnim neprijateljem, oduzeo mu je svu imovinu i zaprijetio zatvorom ako se vrati u Tursku.

Jedna od najboljih turskih nogometaša svih vremena ostao je bez ičega:

- Počinjem raditi kao vozač Ubera u Washingtonu. Više mi ništa nije ostalo, Erdogan mi je sve uzeo, pravo na slobodu, mišljenje i na posao. Poslovne prostore moje žene su uništili vandali, djecu mi maltretiraju na ulici, dobio sam prijetnje smrću. Kada sam otišao 2015. godine zatvorili su mi oca i zaledili su svu moju imovinu. Nisam terorista ili izdajnik. Volim svoju zemlju, kazao je Sukur prije nekoliko mjeseci.

U međuvremenu se dosjetio kako da bude u kontaktu s turskim nogometom.

Pokrenuo je vlastiti YouTube kanal na kojemu redovito komentira utakmice i aktualnosti u turskom nogometu, trenutno ga prati 65.000 ljudi, broj gledatelja u Turskoj stalno raste...

Čeka se reakcija turskih vlasti.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.