Gian Piero Gasperini: Znao sam da je Pašalić u odličnoj formi!

Petak, 12. travnja 2024. 09:25 Napisao/la  SC

Možemo li proći? Da, ako budemo igrali dobro, moguće je, kaže Jurgen Klopp nakon teškoga poraza (0:3) na Anfieldu

Gian Piero Gasperini: Znao sam da je Pašalić u odličnoj formi!

Atalanta je ostvarila senzacionalnu pobjedu (3:0) na Anfieldu!

Liverpool je doživio poraz na kultnom stadionu nakon 34 natjecateljske utakmice, momčad Jurgena Kloppa pobijedila je u 23 od 26 zadnjih utakmica, a od jedne talijanske momčadi na Anfieldu je zadnji put izgubila 2012. godine, kada je Udinese slavio (3:2) na Anfieldu u Europskoj ligi.

Atalanta je ostvarila najveću pobjedu u klupskoj povijesti:

- Ovo je izvanredan rezultat za povijest Atalante, za sve navijače koji su došli u Liverpool s velikom strašću. Pobjeda na Anfieldu čini nas jako ponosnima, ovaj rezultat je nešto što će ostati u pamćenju. Igrali smo na povijesnom stadionu koji je poznat u cijeloj Europi. Pobijedili smo ovdje prije nekoliko godina, također u Liverpoolu protiv Evertona, a kada smo zadnji put igrali na Anfieldu nije bilo navijača. Ovo je senzacija. Divno je vidjeti koliko su navijači bili sretni i to je najveća satisfakcija, kazao je trener Gian Piero Gasperini koji je obavio samo jednu zamjenu u 89. minuti, kada je Aleksei Miranchuk zamijenio Charlesa De Ketelaerea.

- Nisam se htio petljati u momčad, bojao sam se da je ne poremetim. Pred kraj, možda i zbog rezultata, bili smo toliko entuzijastični da smo zapravo osjećali manje umora nego ranije. Dakle, nije bilo potrebe za promjenama. Igramo zajedno dugo vremena, imamo određene referentne točke na koje se možemo osloniti. Nije bilo Kolašinca što me je natjeralo da stavim De Roona u obranu, ali znao sam da je Pašalić u odličnoj formi. Ono što nam je nedostajalo su opcije za promjene u sredini, a ono u čemu smo bili bolji u odnosu na prethodne utakmice je hrabrost, želja da napadamo i da budemo agresivni. Bili smo vrlo precizni u obrani, rijetko smo ih puštali da prođu. Znali smo da je riskantno, ali ako dopustite Liverpoolu da vas stalno napada, na kraju će zabiti. Ako ih stavite pod pritisak, možete stvoriti šanse i zauzeti ih, rekao je Gasperini.

Liverpool je zadnji put u Bergamu pobijedio 5:0:

- Liverpool je izvanredna momčad koja može zabiti u svakom trenutku. U uzvratu se trebamo braniti na isti način kao što smo to radili na Anfieldu, ali i napadati ih na isti način. Ne znam hoćemo li moći stvoriti onoliko prilika koliko smo imali na Anfieldu, ali moramo pokušati, jer s Liverpoolom ne postoji polovičan pristup. Kad jednom počnu napadati i zabijati golove, ne staju. Još se sjećam nevjerojatnog finala Lige prvaka, kada je Milan vodio 3:0, činilo se da postoji jaz između dvije momčadi, ali u šest minuta su vratili na 3:3. Činilo se nemogućim. To je duh Liverpoola, oni ne odustaju. Dakle, da bismo išli naprijed, morat ćemo ponaviti igru s Anfielda, smatra Gaspreini.

Može li Liverpool ući u polufinale u Bergamu?

- Gledat ću ovu utakmicu u ponedjeljak. Već znam da ćemo biti bolji ako par stvari promijenimo. Možemo li proći? Da, ako budemo igrali dobro, moguće je. Možemo li pobijediti 3:0? Nemam pojma! Ali ovo je jako loš osjećaj i to je važno. Bio je to loš nastup, tako je kako je. U ovom trenutku čini se da smo gotovi, ali dok igramo, nismo. Znam da dečki mogu igrati bolji nogomet, ali nisu to učinili večeras, moramo pokazati reakciju u nedjelju. Prilično sam siguran da će to učiniti, kazao je Jurgen Klopp.

Gian Piero Gasperini navijačima Atalante na Anfieldu nije mogao baciti dres, ali jest svoju jaknu (pogledajte    OVDJE)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.