BUDI ZAŠTIĆENI SVJEDOK

Od 1. veljače namještaljke prijavite na FIFA telefon

Utorak, 10. siječnja 2012. 14:50 Napisao  Marko Babić

Ljudi koji se jave i otkriju namještanje  imaju priliku ući u poseban program policijske zaštite

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) planira u nekoliko idućih mjeseci dodatno poraditi u borbi protiv namještanja utakmica. Chris Eaton, koji je na čelu odjela za borbu protiv namještanja utakmica, izjavio je da nogomet čekaju veliki izazovi na ovom planu dodavši da namještanje utakmica uništava reputaciju nogometa. FIFA će s namještanjem boriti u tri faze: spriječiti, otkriti i istražiti.

- Bit će uvedena posebna telefonska linija od 1. veljače, te će ljudi, koji se jave i otkriju namještanje odnosno daju iskaz, imati priliku ući u poseban program zaštite od strane policije. Poseban ćemo naglasak staviti na namještanje u Aziji, JUžnoj Americi i bliskom Istoku - ustvrdio je Eaton dodavši da će FIFA surađivati sa nacionalnim Savezima u borbi. Prema procjenama FIFA-e u namještanju utakmica vrti se između 5 i 15 milijardi dolara.

Eaton je pritom naglasio da je kladioničarski lanac osnivao lažne firme preko kojih su se dogovarale međunarodne utakmice, koje su onda namještali. 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.