SUPERLIGA

Lige petice više neće biti iste

Petak, 22. siječnja 2021. 12:40 Napisao/la  SC

Poznata imena 15 članova elitne lige

Lige petice više neće biti iste

Koliko god se UEFA desetljećima opirala ideji o formiranju zatvorene lige najboljih europskih klubova, sve je izglednije da će europska Superliga uskoro zaživjeti.

Pregovori između čelnika najbogatijih klubova privode se kraju, već su poznata imena 15 klubova koji će igrati ligu, to su: Arsenal, Chelsea, Liverpool, Tottenham, Manchester City i Manchester United (Engleska), Atletico, Barcelona i Real Madrid (Španolska), Inter, Milan i Juventus (Italija), Bayern i Borussia Dortmund (Njemačka), PSG (Francuska).

Popis nije zatvoren, spekulira se da bi liga mogla imati 20 klubova, sve zavisi o dogovoru oko podjele sponzorskoga novca, svaki klub samo za sudjelovanje trebao bi dobiti najmanje 350 mil. eura!

Konačni prijedlozi trebali bi javno biti obznanjeni za desetak dana, inicijativu predvode Real Madrid i Juventus, predsjednici Florentino Perez i Andrea Agnelli prije nekoliko dana sastali su se u Torinu.

Europska Superliga potpuno će promijeniti ustroj europskih i nacionalnih natjecanja u ligama petice budući da će natjecanje biti zatvoreno po uzoru na NBA.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.