ENGLESKA - HRVATSKA Southgate: Igrači su bili uzbuđeni kada su čuli rezultat iz Zagreba

Subota, 17. studenog 2018. 10:50 Napisao/la  SC

Hrvatska osjeća da ima šansu za prolazak u završnicu. Oni uživaju u prilici koja im se pruža na Wembleyju, takav je njihov mentalitet, kaže izbornik engleske reprezentacije

Southgate pružio Rooneyju priliku da se oprosti od nacionalnog dresa
Southgate pružio Rooneyju priliku da se oprosti od nacionalnog dresa

 

Engleska i Hrvatska na Wembleyju u nedjelju (15) odlučuju o tome tko biti prvi u grupi i to ispada iz prve jakosne skupine Lige nacija.

Neodlučeni rezultat odgovara jedino Španjolskoj, koja bi u tom slučaju osvojila prvo mjesto.

Zbog toga je izvjesno da ni jedna momčad neće puno kalkulirati, igra se na pobjedu:

- Imamo igrače koji osjećaju da je došao trenutak da pokažu što mogu učiniti, znam da su bili jako uzbuđeni kada su čuli rezultat utakmice između Hrvatske i Španjolske (3:2). Ljudi se stalno prisjećaju utakmice na Wembleyju 2007. godine iz kvalifikacija za Europsko prvenstvo (Hrvatska pobijedila 3:2, Engleska ispala, op. a.), ali ne mislim da je ta utakmica za nas referentna. Razmišljam o našoj momčadi u ovom trenutku. Igramo protiv momčadi koja izisukuje veliko poštovanje. U rujnu su izgubili od Španjolske 0:6, sada su pobijedili u 93. minuti. To sve govori o njihovom mentalitetu i kvaliteti. Mislim da nas čeka sjajna utakmica kojoj se radujemo, kaže izbornik engleske reprezentcije Gareth Southgate.

Engleska je u četvrtak na Wembleyju pobijedila SAD rezultatom 3:0.

Od nacionalnog dresa oprostio se Rooney, strijelci za kombiniranu momčad bili su Lingard (25), Alexander-Arnold (27) i Wilson (77).

- Dosta smo riskirali s izborom momčadi za SAD, igralo je nekoliko igrača koji su debitirali. Ne bih bio previše kritičan prema njima kao prema momčadi. U nedjelju se igra drugačija utakmica. Imamo igrače koji su već igrali zajedno, trebali bi se bolje razumijeti u igri. Nedostaje nekoliko igrača što je šteta, ali imamo dobrih igrača koji će ih zamijeniti, govori Southgate.

Zadnja međusobna utakmica odigrana je na Rjevici bez golova, Engleska je u Rijeci djelovala bolje:

- Dobro smo odigrali tu utakmicu, ali Hrvatska sada osjeća da ima šansu za prolazak u završnicu. Oni uživaju u prilici koja im se pruža na Wembleyju, takav je njihov mentalitet. Mi moramo pokazati da napredujemo i što smo naučili iz zadna dva nastupa, zaključuje Southgate.

 Engleska protiv SAD:
Pickford
Alexander-Arnold
Keane
Dunk
Chilwell
Delph
Winks
Alli
Sancho
Lingard
Wilson
Još su igrali:
Rooney (57')
Henderson (57')
Rashford (78')
Dier (57')
Loftus-Cheek (69')
McCarthy (46')

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.