Copa America: Brazil opravdao očekivanja pobjedom protiv Perua u finalu

Ponedjeljak, 08. srpnja 2019. 00:05 Napisao/la  SC

Finale Copa Americe: Brazil - Peru 3:1. U 70. minuti Brazilci su ostali bez najboljega igrača, Gabriel Jesus dobio je drugi žuti karton nakon neopreznog zračnog duela

Everton i Gabriel Jesus
Everton i Gabriel Jesus

 

Brazil je osvojio Copa Americu!

U finalu Copa Americe odigranom na poznatoj Maracani, Brazil je opravdao očekivanja i pobijedio (3:1) Peru.

Brazil je u finalu potvrdio kvalitetu, prvak je bez sumnje postala najbolja momčad na turniru bez obzira na optužbe Lea Messija kojemu je karijera obilježena neuspjesima u dresu reprezentacije.

Tijekom cijele finalne utakmice Brazil je igrao bolje, čak i kada je ostao s desetoricom igrača na tarenu.

U 15. minuti Gabriel Jesus atraktivno je prošao desnim bokom, idealno ubacio na drugu vratnicu gdje je Everton nogom bez problema zatresao mrežu - 1:0.

U 43. minuti Thiago Silva nespretno je igrao rukom u kaznenom prostoru, Guerrero je iz kaznenog udarca izjednačio - 1:1.

Brazilce nije šokiralo nakon što su primili prvi pogodak na turniru!

U zadnjoj minuti sudačke nadoknade najbolji brazilski igrač Gabriel Jesus iskoristio je proklizavanje braniča Perua i sa 14 metara plasirao loptu za novo vodstvo neposredno pred odlazak na odmor - 2:1.

U drugom dijelu Brazilci su pametno pazili da Peru ne priđe vrataru Alissonu i stalno prijetili.

U 70. minuti Brazilci su ostali bez najboljega igrača, Gabriel Jesus dobio je drugi žuti karton nakon neopreznog zračnog duela.

Plačući je napustio teren, Peru je imao više od dvadeset minuta vremena preokrenuti rezultat s igračem više.

Međutim, desetorica brazilskih igrača bez poteškoća su odolijevali peruanskim pokušajima, koji su se sveli na ubacivanja s poludistance u kazneni prostor.

U 87. mnuti Zambrano je ramenom odnio Evertona u kaznenom prostoru, sudac je pokazao na bijelu točku, odluku je potvrdio VAR, a Richarlison je postao strijelac zadnjega pogotka na turniru - 3:1

Treba podsjetiti da je Brazil praktično cijeli turnir igrao bez ozlijeđenog Neymara.

BRAZIL: Alisson, A. Sandro, T. Silva, Marquinhos, D. Alves, Casemiro, Arthur, Everton (90+2 Allan), Coutinho (77 Militao), G. Jesus, Firmino (75 Richarlison)

PERU: Gallese, Trauco, Abram, Zambrano, Advincula, Tapia (82 Gonzales), Yotun (78 Ruidiaz), Flores, Cueva, Carrillo (86 Polo), Guerrero

Finale Copa Americe: Brazil - Peru 3:1 (Everton 15, Gabriel Jesus 45+3, Richarlison 90-11m/Guerrero 44-11m)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.