Alessandro Nesta: Haaland je jako dobar, ali Ronaldo je bio nešto sasvim drugo

Petak, 07. listopada 2022. 21:10 Napisao/la  SC
Ronaldo i Nesta
Ronaldo i Nesta

Alessandro Nesta svojedobno je bio ponajbolji stoper na svijetu, svakako spada uskom krugu najboljih središnjih braniča talijanskog nogometa svih vremena.

Afirmirao se u Laziju, vrhunac karijere dosegnuo je u Milanu s kojim je osvojio sve što se moglo, u dresu talijanske reprezentacije postao je svjetski prvak 2006. godine, tada je zajedno s Fabijom Cannavarom činio najbolji stoperski par na svijetu.

Nesta je dao zanimljivu izjavu povodom golgeterske eksplozije Erlinga Haalanda, dojam je da nitko ne može čuvati norveškog napadača:

- Haaland je jako dobar, ali Ronaldo je bio nešto sasvim drugo. Igrao sam protiv Messija, protiv Cristiana, ali Brazilac Ronaldo je posve druga kategorija. Haalanda bih žestoko napadao, pravio prekršaj čim bi se pokušao  okrenuti. Pokušao bih mu biti konstantno jako blizu. Ne treba mu dati previše prostora, jer ako to učiniš, gotovo je, rekao je Nesta.

U finalu Kupa UEFA između Lazija i Intera, Nesta (Lazio) je na Parku prinčeva pokušao nekoliko puta zadržati Ronalda (Inter), koji je tada igrao najbolji i najbrži nogomet u životu.

Nesta je u duelima s Ronaldom izgledao kao igrač mlađeuzrasne kategorije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.