ZLATKO DALIĆ

Hrvatski izbornik počeo prozivati igrače

Srijeda, 28. ožujka 2018. 21:04 Napisao/la  Igor Vranić

U iščekivanju povratnih reakcija igrača 

Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

 

Zlatko Dalić zvučao je vrlo hrabro nakon utakmice protiv Meksika!

Prvi razlog svakako je pobjeda (1:0) protiv jedne od najboljih južnoameričkih reprezentacija koja tradicionalno dobro igra protiv Hrvatske, a drugi je razlog što su šestorica igrača (Modrić, Mandžukić, Perišić, Brozović, N. Kalinić, Subašić) u to doba bili u Europi.

Nakon poraza od Perua dio poslovično narogušenih hrvatskih medija turneju po SAD već je proglasio promašajem, pobjeda protiv Meksika primirila je kritičare HNS-a i svega što HNS predstavlja u hrvatskom društvu.

Nažalost, reprezentacija je (pre)često talac negativnih odnosa prema središnjici HNS-a!

Da je reprezentacija doživjela poraz od Meksika, uslijedila bi paljba iz svih medijskih oruđa! Dalića se ne bi ni čulo od medijske buke!

Ovako je ohrabreni Dalić dobio priliku medijske napade iz Hrvatske nazvati naručenima!

Naravno da nije imao hrabrosti reći tko ih je naručio!

Još je hrabrije zvučao kada je izjavio da ni jedan igrač neće u reprezentaciji igrati zbog stare slave!

Naravno da neće, većini najboljih hrvatskih nogometaša ne treba Dalić da bi shvatili zašto trenutačno ne igraju standardno u svojim klubovima!

Štoviše, Rebić je prema Dalićevim riječima nakon jedne utakmice u reprezentaciji postao bolji igrač od Perišića, daleko najboljega hrvatskog igrača u zadnja dva kvalifikacijska ciklusa.

Prema igri i ponašanju, Perišić je pozitivni primjer koji treba uvrstiti u kurikulum svih nogometnih škola u Hrvatskoj.

Igrača zbog kojega Jose Mourinho osobno dolazi u Zagreb javno uspoređivati s igračem koji je nakon nekoliko godina lutanja tek počeo igrati ozbiljan nogomet u Frankfurtu, ne bi imao hrabrosti ni jedan stručni trener!

Nije Dalić bio hrabar samo prema Perišiću nego i prema Mandžukiću, Brozoviću, Nikoli Kaliniću...

Redom prema igračima koji trenutačno objektivno ne igraju na optimalnoj razini u klubovima!

Nakon što su ga isti igrači prije nekoliko mjeseci u dodatnim kvalifikacimama učinili izbornikom, koji će se stjecajem čudnih okolnosti nastupom na SP-u u Rusiji svrstati u red najboljih hrvatskih stručnjaka, Dalić je bio toliko hrabar da ih je nakon jedne prijateljske utakmice javno počeo prozivati sa sigurne distance.

Valjda da bude siguran da ga dobro ne čuju!

Dalić je inače osvjedočeni "give me five" stručnjak koji uspjehe temelji iskjučivo na pozitivnoj atmosferi.

Sve njegove klupske uspjehe obilježila je euforija, nikada u karijeri nije radio na vrhunskoj razini, gdje god je radio uvijek je zapeo u probleme kada je trebalo sustavno raditi na razvoju igre i igrača.

Tri mjeseca uoči nastupa na SP u Rusiji,  stručnjak koji  ništa relevantno nije ostvario u nogometu neočekivano je javno počeo prozivati najbolje hrvatske nogometaše!

Sada će biti zanimljivo pratiti povratne reakcije igrača Intera, Juventusa, Milana...

Trenerskim klupama u spomenutim klubovima Dalić se kao stručnjak najviše može približiti kada sjedi na tribinama.

I gleda utakmice igrača od kojih ovisi njegova sudbina na klupi reprezentacije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.