ZLATKO DALIĆ Dolaze utakmice u kojima nemamo pravo na kiks, gotovo je s lutanjima

Utorak, 20. studenog 2018. 10:34 Napisao/la  SC

Dalić  tijekom natjecanja Lige nacija dosta improvizirao u potrazi za adekvatnim rješenjima, izbornik u kvalifikacijama za EP najavljuje drugačiji pristup

Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

Neuspješno je završila najuspješniju godina u povijesti hrvatskog nogometa, Hrvatska je ispala iz prve jakosne skupine Lige nacija.

Ukupno gledano u četirima utakmicama protiv Španjolske i Engleske, hrvatska reprezentacija pretežito je bila u podređenom položaju što se tiče posjeda lopte.

Ostvarena je jedna pobjeda (Španjolsa 3:2) u sudačkoj nadoknadi, doživljena su dva tematski različita poraza (Španjolska 0:6, Engleska 1:2) i ostvaren remi (Engleska 0:0) u kojemu je protivnik ostavio puno bolji dojam.

Najveći Dalićev problem bila je širina kadra, Hrvatska prirodno ne može imati veliki roster kao reprezentacije velikih nogometnih nacija poput Engleske i Španjolske.

Dalić je tijekom natjecanja Lige nacija dosta improvizirao u potrazi za adekvatnim rješenjima, izbornik u kvalifikacijama za EP najavljuje drugačiji pristup:

- Dogodilo nam se da su nam istodobno ozlijedila četvorica lijevih bekova i morali smo tražiti druga rješenja koja još nismo raščistili. Meni je ova jesen ukazala da ovih lutanja s pozivanjem igrača koji ne igraju više neće biti. Dolaze utakmice u kojima nemamo pravo na kiks, nešto provjeravati ili kontrolirati. Gotovo je s tim. Oni koji igraju u klubu bit će s nama, trebaju nam igrači koji su u formi i koji stalno igraju. U Londonu želim uvesti napadača ili ofenzivnog veznjaka, okrećem se prema klupi, a tamo Pjaca, Pašalić i Rog koji nemaju kontinuitet. Neka idu putem Vlašića i Brekala i to će biti to. Od sad zovem dva igrača za svaku poziciju i to samo one s kontinuitetom nastupa, kazao je Dalić za SN.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.