Zlatko Dalić ne zna detaljnije kada bi se Ivan Perišić mogao vratiti

Ponedjeljak, 18. ožujka 2024. 12:31 Napisao/la  SC

Ivan je s nama, doći će na okupljanje i biti s nama do četvrtka, želimo na licu mjesta vidjeti njegovo stanje, kaže izbornik

Zlatko Dalić  ne zna detaljnije kada bi se Ivan Perišić mogao vratiti

Zlatko Dalić najavio je nastup reprezentacije na turniru u Kairu, Hrvatska prvu utakmicu igra protiv Tunisa 23. ožujka na stadionu Air Defense s početkom u 22 sata.

- Pred nama su dvije prijateljske utakmice, turnir koji ćemo iskoristiti za druženje i pripremu onoga što nas čeka za Euro. Tako smo se pripremali i za Katar. Veliki je pritisak na našim igračima u klubovima i dobro će im doći malo druženja. Doći će do promjena u kadru u odnosu na prvobitni popis. Ozlijedili su se Josip Šutalo i Martin Baturina, doći će danas u Zagreb, napravit ćemo preglede. Ako bude i najsitnijih problema s njima, vratit ćemo ih u klubove. Tijekom dana ćemo vas obavijestiti tko će doći još od igrača. Pozvat ću još jednog ili dvojicu s pretpoziva, istaknuo je izbornik Dalić koji se čuo s Dominikom Livakovićem poslije incidenta poslije utakmice Trabzonspor - Fenerbahče.

- Javio se da je sve u redu. Izgledalo je to sve s njim ružno, ali on dolazi, sve je u redu.

Ante Budimir briljira u dresu Osasune.

- Ante Budimir se svojom formom i igrama vratio u krug reprezentacije. Ove dvije utakmice iskoristit ćemo da damo šansu svima. Ante je zabio 15 golova za momčad koja nije u vrhu ljestvice. Igra dobro, konstantno, zavrijedio je biti na popisu. Golom nas je odveo na Euro, zaista je neupitan".

O promjenama termina utakmica i lokacija…

- Turnir je trebao biti u Abu Dhabiju, to je poremetilo naše planove pa tek u četvrtak idemo u Kairo. Možda na turniru u Egiptu bude nogometnija atmosfera, bit će sigurno puno više gledatelja i puno bolja, nogometna atmosfera. Protivnici su ostali isti. Rekao sam da idemo na druženje i opuštanje, ali ne u smislu da ćemo zanemariti rezultat. Protiv Tunisa smo u Varaždinu izgubili, evo šanse da im se revanširamo. Dat ćemo svoj maksimum u ovom trenutku, ali želim da atmosfera bude malo drugačija nego inače.

O Perišićevom povratku…

- Ivan je s nama, doći će na okupljanje i biti s nama do četvrtka, želimo na licu mjesta vidjeti njegovo stanje. Čujemo se konstantno, ide na bolje sve, ali ne smije žuriti, koliko god izražena bila njegova želja i emocija. Ne smije uraniti, to može biti kobno. Imali smo primjera igrača koji su požurili pa obnovili ozljedu, Marko Pjaca, Josip Pivarić... O detaljima povratka ne mogu govoriti, nisam toliko u tome. To će odlučiti liječnička služba. U reprezentaciji ga nećemo forsirati. Očekujem ga u lipnju na pripremama, očekujem da će prije odigrati koju utakmicu... Bez Ivana smo znatno slabiji, razgovarat ću s njim, reći mu da ne žuri, da bude racionalan...

O dodatnim pozivima…

- Nemamo puno izbora oko toga, napravit ću sastanak sa stožerom. Žao mi je što Luka Sučić ne može biti s nama, već drugi put mora preskočiti okupljanje zbog ozljede. Marco Pašalić se sad opet diže u formi, otvorila se pozicija u obrani. Tu su Ćaleta-Car i Barišić, žao mi je što Nikola Moro ne igra u Bologni. Tijekom dana obavijestit ćemo vas o novim pozivima, prenosi HNS izjave izbornika Dalića.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.