U-21 Nenad Gračan: Na papiru je možda lakše nego u prošlom ciklusu, imamo dobru generaciju

Ponedjeljak, 28. kolovoza 2017. 13:19 Napisao/la  SC
Nenad Gračan
Nenad Gračan Foto: HNS

Izbornik Nenad Gračan u ponedjeljak se obratio novinarima, riječki stručnjak okupio je U-21 reprezentaciju, koja u utorak putuje u Moldaviju gdje igra kvalifikacijsku utakmicu za plasmana na EP 2019. godine.

Utakmica se igra 31. kolovoza (19) na stadionu Zimbrua u Kišinjevu.

Nakon toga slijedi prijateljska utakmica protiv Austrije u Gleisdorfu, utakmica se igra 4. rujna (18).

- Otpali su Benković i Fiolić zbog ozljeda, tu smo priključili Marina Pongračića iz Salzburga. Moldaviju smo gledali u San Marinu još u lipnju, pa i protiv Cipra u prijateljskom dvoboju. Igraju direktno, dosta traže agresivnu igru, neugodni su u prekidivima. Visoki i snažni. No, s obzirom na našu kvalitetu, ako budemo pravi, moramo tražiti tri boda za početak kvalifikacija. U Austriji nas očekuje prijateljska utakmica, tu ćemo isprobati neke ostale igrače, a možda pozive pošaljemo još nekim igračima. Prigodu će dobiti neki pojedinci koji manje igraju u klubovima, kako bi ih što bolje vidjeli uoči nastavka kvalifikacija, kaže Gračan koji je ovako prokomenenitrao novi ciklus kvalifikacija.

- Jednostavnije, na papiru je to možda lakše nego u prošlom ciklusu. Češka je nositelj grupe, Grčka je neugodna, dok Moldavija i Bjelorusija mogu iznenaditi. Imamo dobru generaciju, to je nositelj 1996. godišta koja je bila na završnicama Europskog i svjetskog prvenstva. Puno igrača je otišlo u inozemstvo gdje im se nije bilo lako nametnuti, ali vjerujem da ćemo neke od njih sada vratiti u nogometni život, zaključuje Gračan.

U skupini se osim Hrvatske nalazi Moldovija, San Marino, Bjelorusija, Grčka i Češka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.