TURSKA - HRVATSKA Mircel Lucescu uoči debija tvrdi da je Ukrajina bolja od Hrvatske

Utorak, 05. rujna 2017. 08:21 Napisao/la  SC

Mislim da nam Turci odgovaraju,  nadam se da ćemo opet odigrati dobru utakmicu, rekao je Ivan Perišić.

Ivan Perišić
Ivan Perišić


Hrvatska nogometna reprezentacija na stadionu u Eskisehiru od 20.45 sati igra protiv Turske, utakmica se igra samo dva dana nakon pobjede (1:0) protiv Kosova koja je unatoč nepovoljnim uvjetima iskazala dosta slabosti u igri.

Hrvatska protiv Kosova praktično nije stvorila ni jednu izrađenu priliku, napad se svodi isključivo na učinak igrača u špici:

 - Evidentno je da postižemo malo pogodaka u prosjeku, ali primili smo u kvalifikacijama svega dva pogotka, i to oba iz prekida: iz odbijene lopte od živog zida protiv Turske i ramenom nakon kornera na Islandu. U veznoj liniji imamo igrače iz vrhunskih klubova u kojima su napadači predodređeni za golove, tako da ih naši veznjaci ne postižu mnogo. Stoga mi za golove uvelike ovisimo o Mandžukiću, koji igra drugu poziciju u Juventusu, i Nikolu Kaliniću koji tek hvata pravu formu. Možemo očekivati da će realizacija proraditi, ali dobro je i ako ostane ovako - da postižemo jedan gol po utakmici, a ne primimo niti jedan, kazao je izbornik Ante Čačić.

Do kraja kvalifikacije Hrvatska igra dvije utakmice u gostima, protiv Turske i Ukrajine, između igra domaću utamicu protiv Finske. A Turska večeras nema izbora ako želi ostati u kombinacijama zajedno s Islandom, Ukrajinom i Hrvatskom.

- Svaka je utakmica važna, isto kao što je bila i zadnja protiv Kosova. Turska će učiniti sve ne bi li se približila barem drugoj poziciji. Turska ima imperativ pobjede, igrat će drugačije nego da ima komotniju situaciju. No, mnogo će se pitati nas i mnogo će ovisiti o tome kako ćemo se postaviti i kako ćemo ući u utakmicu. Imamo kvalitetu, imamo motiv - i koliko je utakmica važna njima, važna je i nama. Svaki bod je korak bliže Rusiji. Teško mi je bilo što prognozirati,  isključivo sam usredotočen na svoju momčad. Hrvatska i Turska dobro se poznaju, znamo gdje prijete najveće opasnosti i što treba pokušati limitirati, smatra Čačić.

Iskusni Mircea Lucescu debitira  u Eskisehiru kao izbornik pred domaćim navijačima, prvu utakmicu vodio je protiv Ukrajine i izgubio (0:2).

Lucescu jako dobro poznaje ukrajinski nogmet, godinama je vodio Šahtar:

 - Prema kvaliteti i organizaciji igre, Ukrajina je najjača momčad naše skupine, smatra Lucescu.

Turska se žalila na suđenje protiv Ukrajine, Lucescu smatra da su suci domaćinu priznali dva neregularna pogotka i da nije logično da španjolski sudac sudi reprezentaciji u čijem stručnom stožeru rade španjolski treneri.

Što se tiče Hrvatske, Lucescu ne očekuje iznenađenja:

- Teško da će Hrvatska mijenjati sastav, oni uvijek igraju sa 13, 14 istih igrača, kaže Lucescu pred kojim je imperativ pobjede ako želi zadržati priključak s vodećim reprezentacijama.

Večeras u isto vrijeme igraju Island i Ukrajina, te autsajderi Kosovo i Finska:

- Ne trebamo gledati druge utakmice. Imamo sve u svojim rukama, prvi smo od prvog kola. Dogodi li se povoljan rezultat na Islandu, tim bolje, no mi ćemo gledati sebe, prezentirati se u što boljem svjetlu i pokušati se vratiti kući s tri boda. Turska je u teškoj situaciji, no oni će dati sve od sebe i pokušati se pobjedom vratiti u igru. Ipak, mi ćemo pokušati zabiti što prije, imali smo brojne šanse u Zagrebu premda je bilo 1:1. Bolji smo bili i u Parizu, mislim da nam Turci odgovaraju,  nadam se da ćemo opet odigrati dobru utakmicu, rekao je Ivan Perišić.

Poredak nakon 7. kola: Hrvatska 16, Ukrajina 14, Island 13, Turska 11, Finska 4, Kosovo 1

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.