Turska - Hrvatska: Ako se u trećoj utakmici zaredom pojave iste slabosti, počinju ozbiljni problemi

Ponedjeljak, 04. rujna 2017. 11:07 Napisao  I. V.

Ivan Rakitić neće igrati protiv Turske, veznjak Barcelone osjetio je zatezanje mišića pa ga je stručni stožer poštedio rizika

Ante Čačić
Ante Čačić


Hrvatska reprezentacija u utorak igra protiv Turske, nastavak kvalifikacijskog ciklusa opeterećen je neočekivanim maltretiranjem utakmicom protiv Kosova.

Dva dana trebalo je našoj reprezentaciji da pobjedi Kosovo u uvjetima koji ne priliče jednoj od najboljih reprezentacija na svijetu.

Utakmica je u subotu prekinuta u 20. minuti, u nedjelju je nastavljena od 21. minute. Pogotkom Domagoja Vide osvojeni su bodovi, što je jedino pozitivno. Sve stalo što se događalo u Zagrebu proteklih dana djelovalo je deprimirajuće, zaključno s igrom protiv Kosova.

Ivan Rakitić neće igrati protiv Turske, veznjak Barcelone osjetio je zatezanje mišića pa ga je stručni stožer poštedio rizika.

U preostale tri utakmice Hrvatska, Ukrajina i Island odlučuju koja će se reprezentacija plasirati izravno kao prva, koja će igrati dodatne kvalifikacije kao druga. Raspored je sljedeći:

5. rujna 2017.
Island - Ukrajina (20:45)
Turska - Hrvatska (20:45)
Kosovo - Finska (20:45)

6. listopada 2017.
Hrvatska - Finska (20:45)
Turska - Island (20:45)
Kosovo - Ukrajina (20:45)

9. listopada 2017.
Finska - Turska (20:45)
Ukrajina - Hrvatska (20:45)
Island - Kosovo (20:45)

Teško je bilo što prognozirati s obzirom na igru hrvatske reprezentacije u zadnjim dvjema utakmicama. Izvjesno je da reprezentacija protiv Islanda i Kosova nije igrala prepoznatljivo, u tom kontekstu utakmica protiv Turske izgleda kao susret s istinom.

Ako se treći put zaredom pojave iste slabosti, Ante Čačić ulazi u ozbiljne probleme u finišu kvalifikacija. Sve je manje prilika za ispravljanje pogrešaka, a Turska i Island u utorak igraju praktično odlučujuće utakmice kao domaćini.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.