Senegal, JAR i Tanzanija ostvarili prve pobjede u afričkim kvalifikacijama za SP 2026.

Nedjelja, 19. studenog 2023. 09:59 Napisao/la  SC
Senegal
Senegal

Reprezentacija Senegala, aktualnog afričkog prvaka domaćom je pobjedom od 4:0 protiv Južnog Sudana otvorio svoj nastup u skupini B kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2026. godine koje će se igrati u SAD-u, Meksiku i Kanadi.

Senegal je zasjeo na vrhu ljestvice s tri boda koliko ima i DR Kongo.

U skupini su još Togo i Sudan koji imaju po bod dok su Južni Sudan i Mauritanija bez bodova.

 JAR je u Durbanu nadigrala Benin 2:1 u dvoboju 1. kola skupine C i tako stigla na vrh ljestvice s tri boda.

Nigerija, Lesoto, Ruanda i Zimbabve imaju po bod, dok je Benin na dnu bez bodova.

U skupini E, jedinoj s pet reprezentacija zbog odustajanja Eritreje, Tanzanija je na neutralnom terenu u Marakešu svladala nominalnog domaćina Niger s 1:0.

Tri boda uz Tanzaniju u toj skupini ima još i Zambija, dok su bez bodova uz Niger još i Kongo te Maroko, ali Maroko još nije odigrao niti jedan susret.

 Na SP 2026. iz Afrike će se izravno plasirati devet reprezentacija, pobjednika skupina od po šest reprezentacija, dok će drugoplasirane reprezentacije u dodatne kvalifikacije koje će dati samo jednu momčad koja će u interkontinentalne kvalifikacije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.