S. IRSKA - HRVATSKA (20.45) Matej Mitrović i Filip Bradarić od prve minute utakmice u Belfastu

Utorak, 15. studenog 2016. 09:11 Napisao  I. V.

Bradarić bi trebao debitirati, Mitrovića očekuje veće iskušenje iako je igrao dvije kvalifikacijske utakmice u mandatu Ante Čačića


Prema najavama iz stručnog stožera Domagoj Vida i Milan Badelj neće biti u početnoj postavi hrvatske reprezentacije u prijateljskoj utamici (20.45) protiv Sjeverne Irske.

 Od prve minute na Windsor Parku trebali bi istrčati dva reprezentativca Rijeke, Filip Bradarić i Matej Mitrović.

Ako se ostvare najave, Bradarić će debitirati u A-reprezentaciji na prirodnom mjestu povučenog veznog igrača.

Igrač Rijeke trebao bi biti svojevrsni korektor suigračima (Rog, Brozović) u središnjem trokutu.

Budući da igra najbolji nogomet otkada je iz Hajduka stigao u Rijeku, Bradarić ne bi trebao imati problema s adaptacijom na drugačije zahtjeve u igri Ante Čačića.

Bradarić u  dresu Rijeke igra nešto drugačije, jer Matjaž Kek  inzistira na dvojici defanzivno orijentiranih središnjih igrača. Nije isto igrati obranu u paru s igračem tipa Josip Mišić ili Marko Rog.

Matej Mitrović igrao je dvije kvalifikacijske utakmice (Kosovo, Finska) u mandatu Ante Čačića, u Belfastu bi trebao četvrti put igrati za najbolju reprezentaciju.

Unatoč tome Mitrovića očekuje veće iskušenje nego Bradarića.

Mitrović je praktično već postao dio momčadi, ali nikada nije igrao zajedno s Tinom Jedvajem, koji bi trebao igrati ne mjestu stopera.

Inače, 21-godišnji Jedvaj još uvijek pati zbog svoje polivaletnosti budući da u Leverkusenu češće igra na boku nego u sredini obrane. Takvi igrači u pravilu lakše ulaze u momčad, ali teže postaju standardni.

 Od suradnje Jedvaja i Mitrovića mnogo će toga ovisiti u utakmici protiv reprezentaciji koja više od 1600 dana nije doživjela poraz u Belfastu.

Čačić će na klupi  večeras imati na raspolaganju samo Vargića, Pivarića, Vidu, Badelja i Ćorića, što znači da će igrači koji rijetko dobivaju priliku igrati za reprezentaciju imati dovoljno minutaže pokazati koliko mogu i znaju.

- Ovu utakmicu moramo iskoristiti za provjeru određenih kandidata s manjom minutažom te tako proširiti reprezentaciju, jer će nam to trebati. Želim da Hrvatska bude svoja, svugdje i protiv svakog, da sačuva dobro raspoloženje i pokuša domaćinu prekinuti niz nepobjedivosti kod kuće. Oni će također željeti pobjedu i očekujem natjecateljsku utakmicu u kojoj će igrači imati priliku pokazati najbolje od sebe. Siguran sam da će Hrvatska izgledati dobro. Igramo utakmicu po mjeri,  Sjeverna Irska je nakon EP-a u dobrom raspoloženju. Želimo vidjeti na koje igrače možemo računati, u natjecateljskom podražaju,  želim da igrači koji nisu igrali protiv Islanda u Belfastu igraju što je moguće više. Od Sjeverne Irske očekujem da će učiniti sve da postigne dobar rezultat. Hrvatska je svima motiv i poticaj, to će dati ozbiljnost susretu i naboj koji donosi dovoljno potrebnih informacija o igračima. Radi se o pravoj momčadi koja kvalitetno funkcionira u svim fazama igre tijekom 90 minuta i posebno je dobra u prekidima, kaže izbornik Čačić.

Vjerojatni sastav: L. Kalinić, Vrsaljko, Jedvaj, Mitrović, Leovac, Bradarić, Rog, Brozović, Kramarić, Čop, Mandžukić

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.