Prevencija ili intervencija: Policija silom pretresla prostorije navijača Šibenika pred utakmicu u Zagrebu

Srijeda, 22. ožujka 2017. 20:16 Napisao/la  SC

Povodom međunarodne nogometne utakmice Hrvatske i Ukrajine preventivno su pregledane  prostorije koje koriste navijači, kažu u šibenskoj policiji

Tijekom utakmice između Hrvatske i Ukrajine u petak na maksimirskim tribinama očekuje se više od 25.000 navijača.

Hrvatska nogometna reprezentacije dvije godine nije igrala pred svojim navijačima zbog učestalih incidenata, UEFA i FIFA rigorozno kažnjavaju HNS zbog nereda na tribinama.

Uoči utakmice u petak pojačane su mjere sigurnosti, ali je vijest iz Šibenika ipak neočekivana.

 Policija je u srijedu pretresla prostorije udruge Funcuta na Baldekinu. U prostorije je ušla silom budući da udruge navijača Funcuti 1983 nije htjela otvoriti vrata.

 Riječ je o preventivnoj akciji pred nogometnu utakmicu Hrvatska - Ukrajina.

 - Povodom međunarodne klasifikacijske nogometne utakmice Hrvatske i Ukrajine, koja će se odigrati 24. ožujka ove godine u Zagrebu, preventivno i u cilju sprječavanja nereda na sportskim natjecanjima pregledane su prostorije koje koriste udruge navijača u Šibeniku i Vodicama od strane inspekcijskih službi. Sukladno članku 50. eksplozivnim napravama inspektori mogu bez naloga suda ući u prostorije. Pregledom prostorija u Šibeniku i Vodicama nisu pronađena nikakva pirotehnička sredstva niti eksplozivne tvari,   prenosi sibenikin.hr priopćenje Policijske uprave šibensko-kninske.
 
 Pretres je trajao desetak minuta, policija je otišla uz povike navijača 'Ko će platit bravu'.
 
Na ovom mjestu trebalo bi konstatirati da je država napokon počela raditi svoj posao u prevenciji nasilja na stadionima.

Budući da je riječ o hrvatskoj državi, teško se oteti dojmu da postupanje šibenske policije nema veze sa državnom politikom.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.