PRIPREMNA UTAKMICA

Hrvatska pobijedila S. Irsku impresivnom lakoćom

Utorak, 15. studenog 2016. 22:48 Napisao/la  SC

 S. Irska - Hrvatska 0:3. Kramarićev majstorski pogodak


Hrvatska reprezentacija pobijedila je Sjevernu Irsku u Belfastu impresivnom lakoćom.

 Iako je Ante Čačić na teren poslao momčad s mnogo nepoznanica, od prve do zadnje minute utakmice sve je izgledalo hrvatski prepoznatljivo.   

Hrvatska je rano povela u Belfastu.

U 9. minuti Kramarić je lucidno gurnuo loptu za Čopa na lijevoj strani kaznenog prostora, Čopov udarac Mannus je zaustavio, natrčao je Mandžukić sa svojim čuvarima, u gužvi oko gol-crte lopta se od Mandžukića odbila u mrežu - 0:1.

Brzi pogodak odredio je način igre i odnose na terenu, hrvatska momčad stekla je neophodnu stabilnost iako je prvi i zadnji put igrala zajedno u ovakvom sastavu.

Irci nisu mogli parirati u najvažnijem, hrvatska središnjica nametnula je ritam igre tijekom koje su Irci pokušavali do Kalinića stići okomitim loptama i ubačajima.

Nije išlo Ircima, hrvatska obrana djelovala je vrlo sigurno pod pritiskom prije nego što je drugi pogodak potpuno umirio irske strasti.

U 35. minuti Mitrović je glavom skrenuo loptu nakon ubačaja iz kuta, Čop je iskazao osjećaj za pogodak, utrčao u prazan prostor i nogom iz blizine skrenuo loptu u mrežu - 0:2.

Irci su dobili pogodak iz prekida u čemu su trebali biti bolji...

Na početku drugoga dijela irska je momčad osvježena trima novim igračima, ali se ništa nije poremetilo u igri naše reprezentacije. Ni promjene rasporeda (Jedvaj na stopera, Vrsaljko na desnom braniču) nisu remetile koncentraciju....

Koliko hrvatski igrači imaju samopouzdanja ukazuje treći pogodak.

Odlučio je Kramarić uputiti udarac s 23 metra praktično iz mjesta, snažno je udario po lopti koja je fijuknula pokraj Mannusa i završila let u gornjem lijevom kutu - 0:3.

Kramarićeva majstorija uljepšala je pobjedu i još više podignula ugled hrvatskog nogometa, takve pogotke postižu samo vrhunski igrači. Kramarić je bio najbolji igrač utakmice, a pričuva je u reprezentaciji...

Prvu priliku Irci su propustili realizirati u 72. minuti, kada je  Lafferty oteo loptu neopreznom Vrsaljku, ali je Kalinić bio tamo gdje je trebalo.

U razdoblju kada je pala koncentracija, Lafferty je imao još jednu šansu. Vargić je u 88. minuti dobro zatvorio prvi kut.

SJEVERNA IRSKA: Mannus,   Brunt (46 McLaughlin), Evans, Hodson, Lund (46 Davis), Magennis (55 Lafferty), McAuley (46 McGivern), McGinn (62 Paton), McNair, Norwood, Boyce (68 Grigg)

HRVATSKA: Kalinić (82 Vargić), Leovac, Jedvaj, Mitrović, Vida (59 Vrsaljko), Bradarić, Badelj (51 Brozović), Rog (87 Pivarić), Kramarić, Mandžukić (72 Čorić), Čop

Pripremna utakmica: S. Irska - Hrvatska 0:3 (Mandžukić 9, Čop 35, Kramarić 67)