Mateo Kovačić: Svim velikim klubovima i reprezentacijama događaju se loše utakmice

Četvrtak, 08. listopada 2015. 23:40 Napisao/la  SC

Na nama je da se vratimo i dobijemo oba ova ogleda, kaže Kovačić


Kalkulacija je jasna: hrvatsku nogometnu reprezentaciju u Francusku izravno vode samo dvije pobjede u dva preostala kvalifikacijska susreta protiv Bugarske i Malte, uz povoljan rezultat u okršaju Italije i Norveške.

- Svim velikim klubovima i reprezentacijama događaju se loše utakmice, ali na nama je da se vratimo i dobijemo oba ova ogleda. Mi ćemo prvo gledati sebe, tražiti dvije pobjede, a onda ćemo vidjeti kako će se rasplesti utakmica Italije i Norveške. Nijedna utakmica nije lagana, svugdje je teško igrati, ali mislim da imamo dovoljno kvalitete za probijanje njihovih bunkera. Nemaju Bugari mnogo zvijezda, ali su momčad, bore se jedan za drugog, kaže Mateo Kovačić, nova zvijezda Real Madrida.

- Drago mi je da sam u velikom klubu i znam da je bitno za mene i moj napredak dobivati prilike. To sam i očekivao dolaskom u Real Madrid, i sada je na meni da se dokažem. Oduševljen sam suigračima, što su veće zvijezde to su jednostavniji, kaže Kovačić.

Ivan Rakitić dobio je laskaovo priznanje, dobitnik je trofeja Darko Draženović kojim žiri Večernjeg lista nagrađuje najboljega hrvatskog igrača protekle sezone.

- Hvala Večernjem listu na mogućnosti da budem ovdje te svima koji su glasali za mene, a bit će teško nadmašiti predsjednika Šukera koji ima šest ovakvih nagrada. Ovo će mi biti još veća motivacija za sve ciljeve koji su pred nama, počevši već s Bugarskom u subotu. Nastavit ću i dalje davati sve od sebe, rekao je Rakitić na dodijeli kojoj je prisustvovao predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.