KVALIFIKACIJE ZA EP Mateo Kovačić: U ovom tjednu ponovno idemo po svih šest bodova

Srijeda, 02. rujna 2015. 01:38 Napisao/la  SC

Ne treba razmišljati o moguća četiri boda, nego idemo prvo odraditi prvu utakmicu pa se onda možemo posvetiti drugoj, rekao je Mateo Kovačić, veznjak u momčadi Nike Kovača

Hrvatska nogometna reprezentacija ponovno je na okupu. Pet je igrača od posljednje službene utakmice pronašlo nove klubove, svi su nakon početka sezone spremni za nove reprezentativne okršaje. Već u četvrtak će izabranici Nike Kovača igrati protiv Azerbajdžana, dok ih tri dana kasnije očekuje dvoboj protiv Norveške. Baku i Oslo nove su destinacije igrača u kockastim dresovima koji bi se novim bodovima primaknuli konačnom osiguravanju mjesta putnika na Euro u Francusku sljedeće godine. Jasno, gostovanja su uvijek teška, pogotovo kada se u tri dana s krajnjeg istoka nogometnog kontinenta momčad mora preseliti na krajnji sjever.

- Očekujemo šest bodova, kao i uvijek. Bit će teško, ali ne sumnjam da smo svi spremni te idemo po dvije pobjede. Ne treba razmišljati o moguća četiri boda, nego idemo prvo odraditi prvu utakmicu pa se onda možemo posvetiti drugoj, rekao je Mateo Kovačić, veznjak u momčadi Nike Kovača.

Kovačić se ovog ljeta prometnuo u glavnu zvijezdu prijelaznog roka postavši najskuplje plaćeni hrvatski igrač. Iz Reala je na adresu mianskog Intera stigla ponuda od 35 milijuna eura s bonusima. Odigrao je svoje prve minute u kraljevskom klubu, a dojmovi su i više nego pozitivni.

- Sve je odlično, Real Madrid je veliki, najveći klub i sve ide 'po špagi'. Sigurno sam imao i početnu tremu, ipak je san svakoga igrača izaći na Santiago Bernabeu. Drago mi je što je Perišić otišao u Inter,  zbog kluba i zbog njega, mislim da će Inter s njime biti vrlo dobra momčad, rekao je Kovačić.

Susret u Bakuu između Azerbajdžana i Hrvatske na rasporedu je u četvrtak od 18 sati po hrvatskom vremenu, Norveška je pak na redu u nedjelju, u isto vrijeme.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.