Matej Mitrović od prve minute protiv Finske, Vedran Ćorluka definitivno otpao

Subota, 08. listopada 2016. 23:10 Napisao/la  SC

Finska će se uglavnom braniti, čekati priliku iz kontre i polukontre, ali mi imamo igrače koji su sposobni ulaziti u završnicu, kaže izbornik Ante Čačić


Matej Mitrović u nedjelju debitira od prve minute jedne kvalifikacijske utakmice. Prema najavama stoper Rijeke u utakmici protiv Finske igra umjesto Vedrana Ćorluke, koji neće biit spremna za utakmicu.

Mitrović je u utakmici protiv kosova u durogm poluvremenu zamijenio Ćorluku, a u 68. minuti postigao pogodak za 4:0:

- Nažalost, priliku sam dobio jer se Ćorluka ozlijedio, ali pokušao sam je iskoristiti najbolje što mogu. Fenomenalan je osjećaj zabiti prvijenac. Bilo mi je lakše u drugom poluvremenu jer smo već riješili utakmicu, a potrudio sam se što bolje uklopiti i nadam se da sam to dobro odradio. Ne smijemo podcijeniti Finsku, moramo biti maksimalni. Sigurno će i oni biti motivirani, ali moramo ostati jednako ozbiljni kao i protiv Kosova, kaže Mitrović.

- Finska će se uglavnom braniti, čekati priliku iz kontre i polukontre, ali mi imamo igrače koji su sposobni ulaziti u završnicu. Naravno, igrači poput Modrića i Rakitića značajni bi bili bilo kome, ali imamo široki kadar kvalitete i uspjeli smo ih nadomjestiti. Možemo se osloniti na mnoge i pred nama je svijetla budućnost. Nitko nas ne pita uživamo li u stilu igre protivnika, naš je cilj doći do dobrog rezultata protiv svakog protivnika. Moramo potvrditi pobjedu s Kosova, a Hrvatska ima igrače koji se mogu suprotstaviti povučenom protivniku. Pojedinačna kvaliteta ne mora biti presudna, važno je zajedništvo u igri, a to je Finska kroz neke utakmice i pokazivala. No, naš će angažman biti potpun kroz svih 90 minuta i protiv svakoga se možemo nadati pobjedi, kaže izbornik Ante Čačić.

Vjerojatni sastav: Subašić - Vrsaljko, Mitrović, Vida, Pivarić - Badelj, Kovačić - Brozović, Kramarić, Perišić - Mandžukić