Luka Modrić: Želim igrati svaka tri dana jer se fizički dobro osjećam!

Srijeda, 11. listopada 2023. 20:11 Napisao/la  SC

Nisam razgovarao s Livajom, jedino što mogu reći jest da mi je žao što Marko nije s nama, kaže Modrić

Luka Modrić:  Želim igrati svaka tri dana jer se fizički dobro osjećam!

HNS je objavio sljedeći tekst:

Kapetan Luka Modrić predvodit će Vatrene u premijernom nastupu na Opus Areni.

- Stadion izgleda impresivno, još nisam stigao vidjeti sve detalje, ali bit će prilike. I izvana izgleda impresivno, nešto što napokon imamo priliku doživjeti, i ja koji sam tu već petnaestak godina, da mogu igrati na ovakvom stadionu. Veselimo se utakmici i nadamo se da ćemo ovaj stadion pamtiti ne samo po tome kako izgleda, nego i po rezultatu koji bi nam uvelike otvorio put prema Europskom prvenstvu, istaknuo je Modrić koji je silno motiviran uoči sutrašnje utakmice s Turskom.

- Svježine i motivacije ima, dobro se osjećam. Pun sam želje i elana i jedva čekam opet predvoditi Hrvatsku kao kapetan. Jedanaesterac? Ako bude, vidjet ćemo tko će pucati. Nekad pucam ja, nekad prepustim drugom, ovisi o tome kako se osjećam, ali ako dođe do toga, volio bih preuzeti odgovornost kao i uvijek.

O izostancima u momčadi i onim igračima koji će ih nadomjestiti…

- Ozljede tih igrača su za nas veliki hendikep, ali ovo je i velika prilika za te igrače koji će igrati. Ovo su utakmice koje ti mogu promijeniti reprezentativnu karijeru. Igramo veliku utakmicu protiv velike momčadi, od tih igrača očekujemo da iskoriste priliku i pokažu zašto su tu.

O reprezentativnom oproštaju Marka Livaje…

- Nisam razgovarao s njim. Jedino što mogu reći jest da mi je žao što Marko nije s nama. Donio je tu odluku i zna koji su razlozi, to treba poštovati i izraziti mu zahvalnost za sve što je napravio. Puno je dao za Hrvatsku, posebnu u Kataru, tamo je bio vrlo važan za nas.

O Turskoj...

- Sutra nas čeka teška utakmica protiv odlične ekipe. Dosta smo puta igrali s Turskom, utakmice su uvijek bile neizvjesne i teške zato što su odlična reprezentacija s dosta kvalitete. Sutra očekujemo takvu utakmicu, puni smo želje da odigramo odličnu utakmicu pred našim navijačima.

O Perišićevoj ozljedi…

- Čujemo se, razgovarali smo. Njegova ozljeda veliki je udarac za nas, znamo koliko znači za našu igru. Udarac je i za njega u ovim godinama, ali vjerujem da će se vratiti na pravi način. Znamo njegov karakter, vjerujem da će se vratiti kakav je bio prije ozljede. Kad će to biti? Vidjet ćemo. Najbitnije je da se vrati zdrav i sto posto spreman. Ne treba nigdje žuriti. Čekat ćemo ga koliko god treba, znamo koliko je važan za nas. Svaki put kad bi neki igrači nedostajali, uvijek smo se skupili i pokazali naše zajedništvo i snagu. Očekujemo isto tako i ovaj put.

O Real Madridu…

- Sigurno je to nova situacija za mene. Ne igram koliko sam prije i koliko bih htio. Koliko me svi poznajete, znate da uvijek želim igrati. Ne želim imati pauze i odmore. Najbolje se osjećam dok igram i tako se najbolje spremam za utakmice. Takva je situacija, sigurno to može imati pluseve za moju budućnost, ali želim igrati svaka tri dana jer se fizički dobro osjećam. Sve što se dešava oko mene je normalan proces, to tako prihvaćam.

O najvećem talentu turskog nogometa Ardi Güleru…

- On je odličan dečko i ekstra talent. Šteta što još nije madridskoj publici pokazao kakav je talent. Pred njim je sigurno njegova budućnost, fenomenalan je dečko i veliki talent. Je li on turski Modrić? Ne znam što bih vam rekao. Treba ga pustiti da bude Arda Güler. Ne treba stavljati teret i uspoređivati ga s bilo kime, u ovom slučaju sa mnom, zaključio je Modrić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.