KVALIFIKACIJE ZA SP 2018

Hrvatska pobijedila Ukrajinu

Petak, 24. ožujka 2017. 22:33 Napisao/la  SC

Utakmica 5. kola: Hrvatska - Ukrajina 1:0. Nikola Kalinić strijelac

Kvalifikacije za SP 2018 - 5. kolo

HRVATSKA - UKRAJINA 1:0 (1:0)

Stadion Maksimir. Gledatelja: 30000

Sudac: Antonio Mateu Lahoz (Španjolska)

Strijelac: 1:0 Kalinić (38)

Žuti karton: Rotan (Ukrajina)

HRVATSKA: Subašić, Mitrović, Rakitić (78 Kovačić), Modrić, Brozović (90+2 Rog), Jedvaj, Kalinić (87 Kramarić), Mandžukić, Badelj, Vida, Pivarić

UKRAJINA: Pyatov, Butko, Ordets, Matviyenko, Kucher, Stepanenko, Yarmolenko, Kravets (59 Seleznyov), Konoplyanka, Rotan (76 Sydorchuk), Kovalenko (85 Besedin)

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Ukrajinu pred prepunim maksimirskim tribinama zahvaljujući pogotku Nikole Kalinića.

Prvu veliku priliku hrvatski su reprezentativci stvorili u 11. minuti. Modrić je ubacio u sredinu, lopta je prošla kroz peterac, no natrčali Kalinić uspio ju je zahvatiti tek vrhom kopačke, tako da je otišla van igrališta.

Četiri minute kasnije Mandžukić je uzeo loptu Kovalenku i sa 16 metara pogodio stativu. Ukrajina je složila brzu kontru, Butko je otišao iza Vide, slabo pucao, a Modrić je uspio gurnuti loptu do Subašića.

Kalinić u 16. minuti loptu šalje glavom preko gola. Sjajan udarac Yarmolenka u 18. minuti odličnom je obranom zaustavio vratar Subašić. U 23. minuti Jedvaj izbija sa crte nakon što je Subašiću ispala lopta nakon kornera.

Hrvatska u vodstvo dolazi u 38. minuti. Modrić je dodao Rakitiću koji petom šalje loptu iza leđa za Kalinića, a hrvatski napadač pogađa gornji lijevi kut ukrajinske mreže. Bio je to stoti pogodak Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetska prvenstva.

U 60. minuti Kalinićev udarac vratar Pyatov odbija do Rakitića, lopta stiže do Mandžukića koji glavom pogađa ukrajinskog vratara.

Konoplyanka je u 77. minuti iz slobodnog udarca gađao lijevi kut, ali je Subšić dobro regirao i sačuvao svoju mrežu. Vratar Pyatov u 88. minuti sjajnom reakcijom zaustavlja Modrićev pokušaj iz blizine.

U preostalim utakmicama u skupini pobjede su zabilježili Turska i Island.

Turci su pobjedu protiv Finaca ostvarili već u prvih 13 minuta utakmice, kada je Cenk Tosun zabio dva pogotka. U 9. minuti je napadač Bešiktaša iz blizine ugirao loptu u mrežu nakon dodavanja Sena, a četiri minute kasnije ubačaj s kuta dočekao glavom i pogodio same rašlje.

Island je bio uspješan na gostovanju na Kosovu. U 35. minuti Islanđani su već imali 0:2, a zatim je Nuhiu u 53. minuti zabio jedini pogodak za domaće.

Skupina I: Turska - Finska 2:0 (Tosun 9, 13), Kosovo - Island 1:2 (Nuhiu 53/ Sigurdarson 25, 35-11m), Hrvatska - Ukrajina 1:0 (Kalinić 38)

Poredak: Hrvatska 13, Island 10, Ukrajina 8, Turska 8, Finska 1, Kosovo 1

Fotogalerija Andro Turina

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.