KVALIFIKACIJE ZA EP Niko Kovač: Znamo po što smo došli u Azerbejdžan!

Srijeda, 02. rujna 2015. 20:10 Napisao/la  SC

Vjerujem da ćemo se predstaviti u dosadašnjim izdanjima, jer su svi prošli pripreme, zdravi su, a rujan je Hrvatskoj uvijek bio dobar i vjerujem u naš uspjeh, kaže Kovač


Hrvatska nogometna reprezentacija u četvrtak od 18 sati igra protiv Azerbejdžana na Bakcell Areni u Bakuu, prva od dvije kvalifikacijske utakmice u mini-ciklusu bitno će odrediti raspoloženje uoči puta u Oslo, gdje u nedjelju čeka Norveška:

- Zadovoljni smo onime što smo ostvarili u kvalifikacijama, no još ništa nismo postigli. Ne bih se složio da je Azerbajdžan meč-lopta, jer u Bakuu ne možemo ništa završiti. Moramo odigrati dobro kako bismo u naredne tri utakmice imali tu meč-loptu. Azerbajdžan se promijenio, ima neke nove igrače, a Prosinečki im je usadio novi duh te stil i sustav igre, i kompaktnije se brani. Traži od njih posjed lopte bez obzira na protivnika i mislim da će to biti slučaj i protiv nas. S publikom iza sebe bit će puni  samopouzdanja. No, vjerujem da ćemo se predstaviti u dosadašnjim izdanjima, jer su svi prošli pripreme, zdravi su, a rujan je Hrvatskoj uvijek bio dobar i vjerujem u naš uspjeh, makar ćemo se morati dobro oznojiti. Nitko nam neće ništa darovati, pa tako ni Azerbajdžan. Prosinečki i ja smo zajedno igrali, ali više ne igramo, i ne bih volio ovaj susret gledati kao dvoboj nas dvojice, kaže izbornik Niko Kovač.

Kovač je zadovoljan atmosferom uoči utakmice u kojoj neće igrati požutjeli Darijo Srna, prvi put kapetan će biti Luka Modrić.

- Kvalitetno smo odradili ono što smo mogli u ova dva dana, najviše regeneracijski da podignemo motiv i raspoloženje. Na terenu imamo sve posloženo, upitnika više nema. Hrvatska je uvijek imala igrače iz lige petice, ali ne trebamo previše gledati transfere, imaju ih i druge reprezentacije. Jedno je pričati, a drugo pokazivati na terenu. Nitko nije ništa postigao kroz priču, nego samo kroz rad. Nećemo kalkulirati što bi moglo biti u Norveškoj, idemo prvo po tri boda u Azerbajdžanu. Vrijeme bi moglo biti malo teže za igru, travnjak nije savršen što bi moglo pogodovati domaćinu, ali nećemo tražiti alibije. Znamo po što smo došli, kaže Kovač.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.