KVALIFIKACIJE ZA EP

Hrvatska i Italija odigrale neodlučeno

Petak, 12. lipnja 2015. 22:46 Napisao/la  SC

Skupina H, 6. kolo: Hrvatska - Italija 1:1. Talijani nadigrali Hrvatsku u Splitu 

Kvalifikacije za EP 2016 - Skupina H, 6. kolo

HRVATSKA - ITALIJA 1:1

Stadion na Poljudu. Utakmica bez gledatelja

Sudac: Martin Aktinson (Engleska) 6,5

Strijelci: 1:0 Mandžukić (11), 1:1 Candreva (36-11m)

Žuti kartoni: Mandžukić, Olić, Srna, Kovačić (Hrvatska), Buffon, Parolo, Marchisio (Italija)

Crveni karton: Srna (90, drugi žuti karton)

HRVATSKA: Subašić 6,5, Srna 5, Schildenfeld 5,5, Vida 6, Pranjić 5,5 (72 Vrsaljko -), Brozović 6, Rakitić 6, Kovačić 5,5 (90+2 Leovac -), Perišić 6, Olić 5 (46 Rebić 5,5), Mandžukić 5,5

ITALIJA: Buffon 7 (46 Sirigu 6), De Silvestri - (27 De Sciglio), Bonucci 6,5, Astori 6, Darmian 6, Pirlo 7, Marchisio 6,5, Parolo 6, Candreva 6,5, El Shaarawy 5,5 (80 Ranocchia -), Pelle 6

Hrvatska i Italija odigrale su utakmice bez pobjednika u prvoj utakmici u hrvatskoj povijesti odgranoj bez gledatelja. Sablasna atmosfera na praznom Poljudu nije sputala igrače, koji su odigrali sadržajnu i uzbudljivu utakmicu do odmora. Dvije najbolje reprezentacije u Skupini H pokazale su zašto će vrlo vjerojatno igrati u završnici Europskog prvenstva u Francuskoj.


U prvom dijelu hrvatska reprezentacija odigrala je dobrih pola sata i onda stala pred pojačanim ritmom gostiju. Počelo je kao po narudžbi, u 6. minuti Astori je neoprezno startao na Srnu, koji je bio u izgubljenoj poziciji na desnoj strani, kada je sudac Atkinson dosudio kazneni udarac.

Mandžukić je preuzeo odgovornost, izveo je kazneni udarac tako da je Buffon prozreo njegovu namjeru i bez problema obranio udarac s bijele točke. Šokantan početak nije poremetio hrvatske planove, nametnula je naša reprezentacija agresivnu igru, posebice u sredini terena gdje je ritam i način igre određivao Rakitić.

U 10. minuti gosti su prvi stigli pred Subašića i odmah zatresli mrežu, ali je pogodak El Sharaawyja poništen zbog zaleđa. Dok su se talijanski igrači bunili i čudili, sjevnula je hrvatska kontra na kraju koje je Rakitić zdesna precizno ubacio za Mandžukića, koji se našao na pravom mjestu da bi iz blizine napokon zatresao mrežu - 1:1.

Počelo je razdoblje dobre igre hrvatske reprezentacije u kojemu su dvije brze kontre mogle završiti pogocima. U 18. minuti Perišić je ubacio slijeva, Olić zamalo zakasnio, u 24. minuti Kovačić nije uspio ostvariti prednost za otvoreni udarac na Mandžukićevo dodavanje. De Silvestri je stradao u pokušaju bloka, umjesto njega ušao je De Sciglio.

Nakon otprilike pola sata Talijani su podignuli azinu agresivnosti, preuzeli kontrolu igre i počeli nizati akcije koju su slutile pogodak.

U 32. minuti El Sharaawy je ostao sam na 10 metara od Subašića, udarac je bio preslab da bi hrvatski vratar imao poteškoća. Tri minute kasnije Talijani su izjednačili.

Mandžukićev učinak dobio je negativni predznak, kada je u 35. minuti hrvatski napadač nepotrebno igrao rukom na Pirlov ubačaj iz prekida. Candreva je "panenkom" poravnao iz kaznenog udarca - 1:1.

Do odmora talijanska momčad uspostavila je dominaciju kroz posjed lopte i potpuno preuzela inicijativu. Neposredno pred odmor gosti su propustili realizirati još jednu priliku.

U sudačkoj nadoknadi Pirlo je proigrao Pellea po desnoj strani, Schildenfeld je ispao iz igre, napadač talijanske reprezentacije izašao je ispred Subašića, koji je dobro zatvorio kut i obranio neugodan udarac.

Početkom drugoga dijela u svlačionici su ostala dvojica veterana: ozlijeđeni Buffon i nezamjetni Olić.

U drugom dijelu tijekom nije bilo pogodaka bolji je dojam ostavila talijanska reprezentacija, koja je nastavila igrati onako suvereno kako je završila prvo poluvrijeme.

Iako je kvaliteta u drugom dijelu bila ispod razine prvoga djela utakmice, talijanski su igrači bili brži i agresivniji, dobivali su većinu duela i tzv. ničijih loptu čime su stvarali pritisak.

Ne mogu Talijani žaliti za propuštenim prilikama, ali mogu biti zadovoljni da su nadigrali Hrvatsku u Splitu i uzvratili istom mjerom za utakmicu  na San Siru, gdje je hrvatska reprezentacija ostavila puno bolji dojam.

Najbolju priliku u drugom dijelu propustio je Parolo (70), najviše problema radio je Candreva po desnom boku, najbolji hrvatski igrač u drugom dijelu bio je Subašić.

A najbolji igrač na terenu bio je Pirlo, što ukazuje na odnos snaga na terenu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.