KOSOVO - HRVATSKA (20.45) Po ulicama Skadra šetali hrvatski igrači i sumnjive skupine navijača

Četvrtak, 06. listopada 2016. 16:42 Napisao/la  SC

Iz HNS-a su nekoliko puta ponovili da imaju dojave o mogućem pokušaju prekida utakmice, navodno je manja skupina Torcide u Skradu otvoreno potvrdila da su sumnje opravdane


Hrvatska nogometna reprezentacija večeras (20.45) u Skadru igra kvalifikacijsku utakmicu koja ulazi u povijest kosovskog nogometa. Kosovo igra prvu utakmicu za bodove pred svojim navijačima, koji su okupirali središte Skadra.

Hrvatski reprezentativci u četvrtak su prošetali gradom u kojemu vlada izrazito naklonjena atmosfera sve što se doima hrvatskim, Kosovari i Albanci utakmicu protiv Hrvatske doživljavaju kao zajedničku svečanost organiziranu u čast njihove nezavisnosti. Hrvatska uživa status počasnog gosta, domaćini jedino  žale što neće vidjeti Modrića i Rakitića, dvije najsjanije zvijezde hrvatskog nogometa...

- Moramo opravdati ulogu favorita protiv vrlo motiviranog domaćina. U Finskoj su dobro funkcionirali kao momčad, premda su se sastali tek prije utakmice, a imaju dosta zanimljivih igrača koji su orijentirani prema naprijed. Međutim, naš cilj je jasan, odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Da bismo tamo došli, moramo prikupiti tri boda. Naravno da u nogometu postoji mogućnost da Kosovo iznenadi, vidjeli smo iznenađenja na raznim natjecanjima, no držim da je presmiono reći da će Kosovo na početku stvaranja reprezentacije to sigurno i učiniti. Mislim da će Hrvatska imati više kontrole nad igrom i više stvorenih prilika, kazao je uoči utakmice izbornik Ante Čačić.

Inače, po ulicama Skadra u četvrtak nisu šetali samo  hrvatski reprezentativci i razdragani navijači Kosova. Uočene su suspektne skupine hrvatskih navijača koje su označene kao latentna opasnost na tribinama.

Iz HNS-a su nekoliko puta ponovili da imaju dojave o mogućem pokušaju prekida utakmice, navodno je manja skupina Torcide u Skradu otvoreno potvrdila da su sumnje opravdane.

Što se tiče utakmice, Kosovo je u utakmici (1:1) protiv Finske pokazalo da je izbornik Čačić morao uložiti dodatni napor u pripremi večerašnje utakmice.

Ako hrvatski igrači ne budu psihotjelesno na potrebnoj razini, utakmica se u euforičnoj atmosferi lako može oteti kontroli.