Ante Čačić: Moramo biti oprezni u nastavku da ne posrnemo i ne izgubimo ovo što smo dosad napravili

Petak, 24. ožujka 2017. 23:19 Napisao/la  SC

Hvala svima na podršci, puno je lakše igrati pred punim stadionom i nadam se da će tako biti i u budućnosti, rekao je Nikola Kalinić

Nakon pobjede nad Ukrajinom izbornik Čačić nije krio zadovoljstvo osvojenim bodovima.  

- Prvo moram čestitati igračima na dobro odrađenom poslu i veliko hvala našim ljudima koji su u toliko velikom broju došli i bodrili reprezentaciju. Mislim da smo sa ova tri boda napravili zaista veliki posao. Ukrajina je pokazala da je s pravom do ovog susreta bila neporažena. Radi se o doista dobroj reprezentaciji koja je  pod vodstvom Shevchenka sasvim drugačija momčad, rekao je Čačić.

Hrvatski izbornik analizirao je susret.

- U prvom poluvremenu smo imali više prilika i možda smo mogli sa kojim pogotkom više utakmicu riješiti. U drugom poluvremenu izgledalo je da smo energetski pali i da su iz tog razloga gosti imali inicijativu i stvorili dvije prilike. Teško je cijelu utakmicu stiskati na gostujućoj polovici. Mi smo to činili cijelo prvo poluvrijeme i čak jedan dio drugoga i tu smo se dosta potrošili. Trebali smo iza biti malo bliže igraču i imali bi veću sigurnost da ne dođemo u situaciju da ne primimo neki gol. Međutim, ne možemo se oteti dojmu da je Hrvatska zasluženo pobijedila. Zaista nakon svega što smo prošli i u kakvom smo ambijentu igrali, danas nam je podrška s tribina bila od velike koristi i hvala na fantastičnom i poticajnom navijanju. Ni u jednom trenutku nisu nas izbacili iz ritma što nam se nažalost u prošlosti znalo događati. Teško je ne biti zadovoljan jer smo praktički prvi puta nastupili u ovoj postavi, ali očito imamo igrače koji se brzo adaptiraju na novonastalu situaciju. Rezultat je u konačnici najvažniji. Zaista moramo biti oprezni u nastavku da ne posrnemo i ne izgubimo ovo što smo sada napravili, poručio je Čačić.

Što se novog dvogodišnjeg ugovora tiče izbornik je rekao: - Zahvaljujem se savezu, to je velika satisfakcija za moj rad. Trajete onoliko koliko vas igrači prate, zaključio je Ante Čačić

Strijelac jedinog pogotka Nikola Kalinić iako je godinama igrao u Ukrajini, gosti su ga igrom iznenadili.

- Uzeli smo tri važna boda i sada smo manje opterećeni uoči nastavka kvalifikacija. Drago mi je da sam zabio taj gol, ali to je rezultat dobre igre cijele reprezentacije. Ukrajina me iznenadila, pokazali su kvalitetnu igru, ali mi smo zasluženo pobijedili. Hvala svima na podršci, puno je lakše igrati pred punim stadionom i nadam se da će tako biti i u budućnosti, rekao je Kalinić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.