Ivica Ivušić neće braniti u finalu protiv Egipta nakon što je obranio tri jedanaesterca Tunisu

Nedjelja, 24. ožujka 2024. 10:53 Napisao/la  SC

Cilj je bio dati šansu svim igračima, moramo biti zadovoljni jer smo u finalu, kaže izbornik Zlato Dalić

Ivica Ivušić neće braniti u finalu protiv Egipta nakon što je obranio tri jedanaesterca Tunisu

Hrvatska nogometna reprezentacija plasirala se u finale turnira u Kairu pobjedom protiv Tunisa nakon izvođenja jedanaesteraca, Ivica Ivušić obranio je tri udarca s bijele točke.

Time je Ivušić završio svoje u Kairu, u finalu neće braniti:

- Odlučili smo dati šansu svim golmanima, u sljedećem će susretu braniti Kotarski i Labrović. Ivušić je obranio tri penala i odveo nas u finale, to je sjajno. Pokazao je da mogu računati na njega, kazao je Zlatko Dalić.

- Nismo bili brzi, falilo je utrčavanja u prazan prostor i dubinskih lopti. Nismo dolazili do situacije za gol, imali su i oni šanse. Penali su kvaliteta i lutrija, a ovaj put smo dobili. Dečki nisu kalkulirali, niti su se štedili, dali su sve od sebe i u prijateljskoj utakmici. Cilj je bio dati šansu svim igračima, moramo biti zadovoljni jer smo u finalu, šteta je Erlićeva ozljeda. Osjetio je aduktor pa je na vrijeme izašao van, nadam se da nije teža ozljeda, prokomentirao je Dalić utakmicu protiv Egipta.

Stadion je bio pakritčno prazan:

- U Egiptu navijači imaju zabranu dolaziti na utakmice, čak i u prvenstvu. Da nije bilo zabrane, bilo bi 70.000 ljudi! Šteta, nogomet je za gledatelje i ljude, tvrdi Dalić.

Luka Modrić doživio je rijetku čast, Egipćani su s tribina zazivali njegovo prezime:

- Fascinantno je da su oni koji su došli, skandirali ime Luke Modrića. To što je doživio pokazuje koliko je velik. Dođemo u Egipat i svi navijaju za njega, ističe Dalić.

Hrvatska i Egipat igraju finalnu utakmicu  u utorak, 26. ožujka, s početkom u 21 sat po hrvatskom vremenu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.