Ivan Rakitić: Mislim da ovakav kadar i toliku širinu dugo nismo imali u reprezentaciji

Srijeda, 22. ožujka 2017. 19:58 Napisao/la  SC

Sretan sam u Barceloni, nemam razloga ići bilo kamo, kaže Rakitić


Ivan Rakitić najavio je utakmicu protiv Ukrajine.

- Znamo kakvi su Ukrajinci. Jako iskusni, dosta agresivni, nikome nije lako igrati s njima. Imaju lagan napad, ali naš je cilj držati kontrolu lopte u njihovoj polovici, pa dubinskim loptama hraniti naše napadače. No, svaka utakmica nosi svoje izazove, nama je najbitnije da uđemo maksimalno. Mi možemo biti sretni i ponosni, imamo stvano jako puno kombinacija za početni sastav. Svi su u pravoj formi, svi igraju puno i dobro. I tko god dobije priliku na terenu odigrat će pravu utakmicu. Iskreno, mislim da ovakav kadar i toliku širinu dugo nismo imali u reprezentaciji. Vidjet ćemo kako će se oni postaviti, ali siguran sam da tko god dođe u Hrvatsku igrat s nama, taj nas jako respektira. I naš način igre. Mi se moramo baviti sobom, razmišljati kako ćemo se mi postaviti, kako ćemo mi otvoriti utakmicu. Ako mi budemo pravi, sve će biti dobro, smatra Rakitić.

Veznjak Barcelone  prisjestio se preokreta protiv PSG-a u Ligi prvaka, Barcelona je pobijedila s čak 6:1 i nadoknadila 1:4 iz prve utakmice:

- Nemoguće je objasniti taj preokret, nema tu pametnih riječi. Ispisali smo povijest, učinili smo Barcelonu još većim klubom i ponosan sam što sam bio dio toga. Kao da je Hollywood snimao film, mislim da samo Barcelona to može učiniti mogućim. Sada nam Juventus želi uzvratiti za ono finale, ali mi želimo proći, a nogometni će svijet opet uživati. Uprava Barcelone i ranije mi je dala do znanja da želi produžiti ugovor i bio sam miran, a nakon potpisa sve je još ljepše i lakše. Sretan sam, nemam razloga ići bilo kamo. Dolazi najljepši dio sezone, sada se osvajaju titule, kaže Rakitić.

Luis Enrique je najavio odlazak:

- Svi smo ostali iznenađeni, nismo znali da će naš trener objavit takvu odluku. Nekako smo očekivali da će i dalje biti s nama, ali smo prihvatili njegova razmišljanja. Bio je pošten, ušao je u svlačionicu i prvo nama rekao svoju odluku. Treba ga razumjeti, vođenje takvog kluba iziskuje puno truda. Pogotovo na njegov način, on 24 sata dnevno razmišlja o momčadi i igračima. Svi respektiramo njegovu odluku i želimo mu pripremiti najbolji mogući kraj sezone, zaključuje Rakitić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.