IVAN PERIŠIĆ NEGODUJE

Poručio bih gosp. Šukeru da bira bolje protivnike

Utorak, 28. ožujka 2017. 23:17 Napisao/la  SC

Volim gledati pozitivno, ali iz ove utakmice teško je izvući nešto takvo, rekao je izbornik Ante Čačić


Hrvatska reprezentacija doživjela je bolan praz u Tallinnu, Estonija je pobijedila s čak 3:0 momčad koja više nikada neće igrati zajedno.

Teška ozljeda Marka Pjace u 68. minuti dodatno je pokvarila raspoloženje:

- Najteže je ovo što se dogodilo Pjaci, to nam je najveći poraz. Ovom prilikom bih poručio i gospodinu Šukeru da bira bolje protivnike i bolje uvjete za igru, jer ovako možemo samo izgubiti nekoga. Nažalost, ovi današnji uvjeti, odnosno teren, nisu za profesionalne igrače. Teren je bio užasan, makar to nije isprika za ovakav poraz. Mi smo imali svoje prilike, nismo ih iskoristili, a jako motivirani Estonci iskoristili su svoje, izjavio je kapetan Ivan Perišić.

Ante Čačić doživio je prvi poraz u 90 minuta  kao izbornik, što je manje važno od činjenice da je Hrvatska doživjela jedan od najtežih poraza u povijesti s obzirom na rejting slabašnog protivnika:

- Bili su vrlo teški uvjeti za igru, posebno je težak bio teren. I to je sigurno jedan od razloga zašto Hrvatska nije bila na željenoj razini. Osjetio sam kako se naši tehnički dotjerani igrači ne snalaze najbolje u takvim uvjetima. Posebno mi je žao Kovačića. Nismo niti jednom trenirali na ovoj podlozi, a domaćin je tu bio spretniji i zasluženo slavio. Ozljeda Marka Pjace je bio velik udarac za cijelu momčad, a čini se da je riječ o ozbilnjnijoj ozljedi. Nitko ne voli poraze, ali ako oni stignu, najbolje da dođu u prijateljskoj utakmici. Čestitam Estoniji, bila je to uvjerljiva pobjeda. Posebice s rezultatske strane. Minutažu sam dao igračima kojima je trebao natjecateljski podražaj, a teško je govoriti o uspješnosti sustava s tri stopera zbog tog rano primljenog pogotka. Mislim da i nije izgledalo loše, a u nastavku smo se vratili na četiri braniča s obzirom na nužnost zamjena. Volim gledati pozitivno, ali iz ove utakmice teško je izvući nešto takvo, rekao je izbornik Ante Čačić.

- Teško nam je nakon ovakvog poraza, žao mi je što smo razočarali svoje navijače, kako u Hrvatskoj, tako i one koji su bili u Estoniji. Nije ih bilo mnogo, ali hvala im što su došli i što su nas bodrili. Jednostavno, bio je to loš dan, poklopilo se mnogo toga negativnog. Nadam se da će se Pjaca brzo oporaviti, a treba biti velik i u porazu te čestitati Estoniji na pobjedi. Moramo izvući pouke, možda i bolje da se ovakav poraz dogodi u prijateljskoj utakmici te da nas spusti na zemlju. Nastavit ćemo još bolje i napornije raditi jer nas u lipnju očekuje glavni konkurent za odlazak na SP, Island, što će biti najvažnija utakmica kvalifikacija, kazao je Domagoj Vida.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.