Ivan Perišić: Ako ne pobijedimo Finsku, pobjeda protiv Kosova neće značiti ništa

Subota, 08. listopada 2016. 18:31 Napisao/la  SC

Vedran Ćorluka vjerojatno neće istrčati zbog ozljede, a momčad će povesti kapetan Mario Mandžukić, kaže izbornik Ante Čačić

Uoči utakmice Finske i Hrvatske, koja se igra u nedjelju, izbornik Ante Čačić na press konferenciji u Tampereu prvo je najavio jednu promjenu:

- Vedran Ćorluka vjerojatno neće istrčati zbog ozljede, a momčad će povesti kapetan Mario Mandžukić. Današnji trening pokazat će je li spreman Danijel Subašić jer je dobio jedan udarac u lakat, pojasnio je zdravstveni bilten Čačić prije nego što je iznio očekivanja:

- Činjenica je da Hrvatska pripada u sam vrh europskog nogometa. Imamo visoku koncentraciju kvalitete, što je vidljivo po tome što smo u Skadru uspjeli nadoknaditi Modrića, Rakitića, Lovrena i Pjacu koji su ozlijeđeni. Pokazali smo da imamo sjajnu budućnost, no ponekad pojedinačna kvaliteta ne mora biti presudna, važno je zajedništvo u igri, što je Hrvatska pokazala da ima. Mislim da naš potpuni angažman i ono što imamo u momčadi, zajedništvo, kvalitetu te maksimalnu angažiranost, možemo računati da protiv svakoga možemo doći do željenog cilja i do pobjede. Kako smo postavili momčad u Skadru, tako ćemo igrati i sutra, s igračima koji imaju afinitet dolaziti u završnicu. To je jedini način da izborimo pobjedu i pazit ćemo na protivnika koji će igrati na kontre i polukontre, kaže Čačić.

Ivan Perišić prema običaju bio je jedan od najboljih igrača protiv Kosova:

- Stvarno je bilo super protiv Kosova, zabili smo šest golova i igrali stvarno dobro. Idemo nastaviti tako. Ako ne pobijedimo Finsku,  pobjeda protiv Kosova neće značiti ništa. Znamo koji nam je cilj protiv Finske. U svakoj utakmici trebamo biti ozbiljni. Finska je odigrala 1:1 s Kosovom i sad izgubila od Islanda neregularnim golom. Sigurno ima kvalitetu, ali budemo li pravi, onakvi kakvi smo bili protiv Kosova, nemamo se razloga bojati. Najbitnije je da od prve minute uđemo kako treba. Svi su se odmorili od puta, bilo je naporno, ali svi smo spremni i koncentrirani. Jedini je cilj osvojiti tri boda, naglašava Perišić koje su zamolili da usporedi generaciju '98 s današnjom generacijom:

 - Teško je pričati o tome. Imali smo šansu na Euru, ali nadam se da još nije kasno. Imamo dobru momčad na svim pozicijama, uz malo sreće sve je moguće. Teško će se takav rezultat ponoviti, ali svi smo uvjereni da se može budemo li igrali kao na Euru i imali dozu sreće. Ja se osobno nadam da mogu nastaviti niz dobrih igara. Najvažnije je dati maksimum, s tim nemam problema i treba nastaviti ovako. Bitno je da Hrvatska pobijedi. Ne moramo bježati od uloge favorita. Kad pogledamo igrače koji igraju u našoj reprezentaciji, mislim da smo favorit broj 1, ali treba to pokazati na terenu i ići od utakmice do utakmice, zaključuje Perišić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.