ISLAND - HRVATSKA Ante Čačić: I za Mandžu i za Kalinića ima mjesta u prvih jedanaest

Subota, 10. lipnja 2017. 11:26 Napisao/la  SC

Hrvatska je uvijek veliki motiv za svaku reprezentaciju tako da će domaćin imati veliku podršku i bit će motiviran. Mi moramo učiniti sve da se nametnemo u toj utakmici, rekao je izbornik Čačić

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je s Međunarodne zračne luke u Zagrebu na Island gdje će u nedjelju od 20:45 sati igrati šestu kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo iduće godine u Rusiji.

Hrvatska je nakon pet odigranih kola neporažena i nalazi se na prvom mjestu ispred Islanđana.

Vatreni će na Islandu, kao i uvijek, ići na pobjedu, ali protiv ovakvog protivnika izbornik Ante Čačić bio bi zadovoljan i s bodom.

- Sve što se piše je dobro, ali, naravno, rekao sam to i ponovit ću još jednom, Hrvatska će svugdje pokušati doći do tri boda. To ćemo nastojati učiniti sutra. Utakmica je vrlo zahtjevna, izuzetno je važna. Domaćin je jako kvalitetan i činjenica je da jedini poraz ima od Hrvatske. Činjenica je i da ima jednu konstantnost dobrih igara, rekao je Čačić pa dodao:

- Ponavljam, Hrvatska ima kvalitetu, Hrvatska ima ambiciju, Hrvatska ima onaj potreban entuzijazam.

Izbornik Čačić još uvijek čeka s prvih 11 igrača.

- Moram čekati ovaj trening popodne, ali tih početnih 11 ja bih rekao da već imam. No, to ćete vidjeti sutra.

O kvalitetama Islanda Čačić zna sve.

- Kvalitete Islanda su u kompaktnosti, u njihovoj momčadskoj igri. U jednoj disciplini u igri, jednoj upornosti koju imaju svih 90 minuta. Hrvatska je uvijek veliki motiv za svaku reprezentaciju tako da će domaćin imati veliku podršku i bit će motiviran. Mi moramo učiniti sve da se nametnemo u toj utakmici i da dođemo do dominacije i da uspijemo u tome, izjavio je izbornik Čačić.

Na pitanje imali mjesta za Mandžukića i Kalinića u prvih 11 izbornik je rekao:

- Ima mjesta za sve.

Velika odgovornost je na Lovri Kaliniću.

- Je, ali Lovre je imao sjajnih obrana sad u Belgiji. Ali opet, vrlo često je bio i na vratima u reprezentaciji. Potvrdio se i nema bojazni na njemu, rekao je Čačić.

Trojac iz finala Lige prvaka pun je motiva.

- Imali su napornu sezonu i njima treba malo duže da se odmore, da se osvježe. Mislim da smo u tome uspjeli. Ali taj motiv koji imaju i Luka i Mandžo i Mateo, ne dvojim da će i taj nastup biti dodatni poticaj da opravdaju to u hrvatskom dresu, zaključio je Čačić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.