HRVATSKA - UKRAJINA Anti Čačiću najveću uslugu napravio trener Juventusa

Petak, 24. ožujka 2017. 08:48 Napisao  I. V.

Budući da hrvatski napad ima talijanski predznak (Mandžukić, Kalinić, Perišić, Brozović, Pjaca...), najveću uslugu Anti Čačiću učinio je Massimiliano Allegri, kada je počeo Marija Mandžukića koristiti na boku


Hrvatska reprezentacija večeras (20.45) na maksimirskom stadionu igra kvalifikacijsku utakmicu protiv Ukrajine.

Nakon dvije godine reprezentacija igra prvu utakmicu pred svojim navijačima, zanimanje je veliko, ali pozitivno ozračje remete uobičajeni spinovi iz određenih skupina tzv. navijača.

Najave da će oko 30.000 gledatelja na stadionu morati strijepiti od manjih skupina nasilnika, koji prijete neredima na tribinama, demantirao je  povjerenik za sigurnost HNS-a Miroslav Marković:

- Nemamo nikakvih najava da će netko pokušati ući na teren ili na bilo koji način pokušati praviti nerede, kaže Marković.

Policija je preventivno poduzela određene radnje da bi se večeras govorilo o samo nogometu.

Izbornik Ante Čačić nije izgubio ni jednu natjecateljsku utakmicu ako se ne računa poraz od europskog prvaka Potugala u produžecima utakmice na EP-u 2016.

Dežurni kritičari kažu da nije imao od koga izgubiti, jer je hrvatska reprezentacija u Čačićevu mandatu pretežito igrala protiv slabijih protivnika.

Što god tko mislio o HNS i HNL-u, Hrvatska je nogometna velesila!

Od osamostaljenja hrvatska reprentacija stalno je rangirana među desetak najboljih europskih reprezentacija, prema svim pozitivnim parametrima apsolutni je favorit u večerašnjoj utakmici protiv Ukrajine.  Bez obzira tko bude igrao:

-  Utakmica je izuzetno važna s obzirom da je peta od deset kvalifikacijskih, a mi uvijek imamo imperativ traženja pobjede. Izrazito smo sretni zbog punih tribina, a ja posebno jer sam godinu i pol dana živio u virtualnom svijetu u kojemu je hrvatska reprezentacija omražena, ali ovo je najbolji odgovor na pitanje koliko naši ljudi vole Vatrene. To je uvelike zasluga naših igrača koji su u teškim uvjetima uspjeli otići u Francusku te nakon Europskog prvenstva dobro zakoračiti u novi kvalifikacijski ciklus. Zaslužili su da ih publika nosi i želim da navijanje prođe u fer i korektnom tonu, te da se ne dogodi ništa što može posramiti hrvatski nogomet i hrvatsku državu. Učinit ćemo sve da uz takvu podršku i dobru igru dođemo do dobrog rezultata", kaže izbornik. Ukrajina je dolaskom Ševčenka stvorila pravu atmosferu, imaju osam bodova iz četiri utakmice te smo se upoznali sa svim njihovim vrlinama. Mi moramo kroz angažman i disciplinu doći u situaciju prezentirati svoju kvalitetu. Kolega Ševčenko, s druge strane, vjerojatno je učinio sve da limitira nas, ali nadam se da neće uspjeti kaže Čačić.

Budući da hrvatski napad ima talijanski predznak (Mandžukić, Kalinić, Perišić, Brozović, Pjaca...), najveću uslugu Čačiću učinio je trener Juventusa Massimiliano Allegri, kada je počeo Marija Mandžukića koristiti na boku.

Mandžukić je morao prihvatiti novu ulogu u klubu da bi mogao igrati zajedno s Higuainom. U protivnom sjedio bi na klupi.

Allegri je time riješio stalnu Čačićevu dvojbu: Mandžukić ili Kalinić.

Protiv Ukrajine će igrati obojica, Mandžukić se ne buni što ne igra umjesto Kalinića u vrhu napada.

Ostalo se zna: Subašić - Jedvaj, Vida, Mitrović, Pivarić - Badelj, Modrić, Rakitić - Brozović, Mandžukić - Kalinić.

Nema trojice ozlijeđenih braniča (Ćorluka, Mitrović, Vrsaljko) i suspendiranog napadača (Perišić).

Među igračima koji se prirodno nameću jedino Pjaca može donekle biti kivan što ne igra u početnom sastavu.

Brozović je ipak u prednosti premda je Pjaca jači u igri "jedan na jedan" u utakmicama na postavljene obrane poput ukrajinske.

- Trebaju nam navijači, pogotovo u teškim trenucima kada stvari možda ne budu išle kako smo zamislili. Ponekad bude nestrpljivosti i baš bih zato volio da nam navijači budu podrška te da uz njihovu pomoć ostvarimo pozitivan rezultat. Igramo kod kuće i ne bježimo od uloge favorita, premda poštujemo Ukrajinu. Bolji su nego što su bili na Europskom prvenstvu, a prvi su nam pratitelji na tablici i najozbiljnija prijetnja. Nadam se da ću i ja biti na potrebnoj razini i da ću odigrati pravu utakmicu, ali reprezentacija je uvijek bila kolektiv i to je najvažnije. Ukrajinu smo analizirali, imaju posebno kvalitetne pojedince poput Konopljanke i Jarmolenka te druge igrače iz velikih klubova, a slabosti ćemo im pokušati iskoristiti. Cilj nam je imati posjed lopte i dominacija na terenu, kazao je kapetan Luka Modrić.

Hrvatska protiv Ukrajine igra jednu od ključnih kvalifikacijskih utakmica za odlazak na SP-u 2018. godine u poticajnoj atmosferi koju mogu poremetiti samo luđaci među nama.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.