SPEKTAKL NA RUJEVICI Mateo Kovačić: Mislim da Španjolska nije favorit!

Utorak, 17. studenog 2015. 15:00 Napisao/la  P. M.

Rujevica (18.45): U-21 Hrvatska - Španjolska.  Ja sam dio ove generacije, to su moji dečki s kojima igram dugi niz godina i počašćen sam što sam ovdje, rekao je veznjak madridskog Reala

Mlada hrvataska nogometna reprezentacija večeras će se od 18.45 sati susresti sa izabranom vrstom Španjolske na Rujevici u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Igrat će pred riječkom publikom i Mateo Kovačić, veznjak madridskog Reala kojeg je izbornik A-selekcije Ante Čačić prepustio svom kolegi Nenadu Gračanu za važan ogled sa Španjolcima. Eventualnim bi pozitivnim rezultatom šanse Hrvatske za plasman na U-21 Euro bile znatno uvećane.

- Ne osjećam se kao da sam došao pomoći mladoj vrsti. Ja sam dio ove generacije, to su moji dečki s kojima igram dugi niz godina i počašćen sam što sam ovdje. Drago mi je što sam s njima i drago mi je što sam opet u Rijeci, gdje je atmosfera uvijek odlična i mislim da će navijači opet biti uz nas, rekao je Kovačić koji je u Rijeci već bio kao reprezentativac sa u-17 selekcijom.

Kovačić je jedan od dva igrača u mladoj reprezentaciji koji igraju u španjolskim klubovima. Alen Halilović svoje nastupe bilježi u majici Sportinga iz Gijona, a od pomoći Nenadu Gračanu sigurno će biti i savjeti Marija Pašalića koji je od prošlog ljeta igrao u Elcheu.

- Španjolci imaju puno igrača u dobrim klubovima, kao kolektiv su dobri, dugo su zajedno, a Španjolska uvijek ima dobru reprezentaciju. Ne bih nikoga izdvajao, međutim, i naši dečki igraju fenomenalan nogomet, tako da mislim da Španjolska nije favorit. Imamo odličnu momčad te očekujemo dobru utakmicu, kaže Kovačić.

Hrvatska reprezentacija iz prve četiri utakmice u ovim kvalifikacijama ima maksimalna učinak od 12 bodova uz gol-razliku 12:0. Na Euro 2017. prolazi devet pobjednika kvalifikacijskih skupina, a najbolje drugoplasirane ekipe izborit će nastup u doigravanju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.