PRIJATELJSKA UTAKMICA

Hrvatska preokrenula protiv Rusije

Utorak, 17. studenog 2015. 18:48 Napisao/la  SC

Prijateljska utakmica: Rusija - Hrvatska 1:3

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je u prijateljskoj utakmici Rusiju u gostima 3:1. Uoči početka susreta na stadionu Olymp-2 u Rostovu održana je minuta šutnje za žrtve terorističkog napada u Francuskoj. Utakmica je bila na visokom stupnju sigurnosti zbog događanja u Francuskoj. Iako su Rusi bili u slabijem sastavu, stadion je rasprodan.  

Prvu veliku priliku hrvatski su nogometaši imali u 11. minuti, nakon ubačaja s liejve strane ruski vratar Lodigin istrčao je u prazno, no Kalinić nije uspio loptu ugurati u mrežu.

Tri minute kasnije domaći dolaze u vodstvo. Ionov je utrčao u šesnaesterac na dubinsku loptu koja je izbacila iz igre kompletnu hrvatsku obranu, i prebacio loptu na drugu stativu gdje je čekao Smolov i glavom pogodio za vodstvo Rusije.

Stopostotnu priliku je u 27. minuti promašio Mario Mandžukić kojega je idealno poslužio Srna, no Lodigin je pročitao namjeru Mandžukića te je uspješno obranio.

U 40. minuti Perišić nije uspio kazniti loše ispucavanje lopte ruskog vratara. Iako je lopta prvo došla do Perišića, on je tražio Badelja te se ruska obrana uspjela postaviti. Badelj je ponovno proigrao Perišića, ali lopta je otišla uz lijevu stativu.

U 50. minuti Rusi su ponovno izbacili hrvatsku obranu iz igre, no Čerišev je bio neprecizan sa pet metara.

Hrvatska dolazi do izjednačenje u 57. minuti. Vrsaljko je prošao po desnoj strani, ubacio na prvu stativu, a Kalinić zatresao mrežu.

Tri minute kasnije Hrvatska vodi. Brozović je pucao s ruba kaznenog prostora, lopta se od prečke odbila u mrežu.
Rusi su mogli izjednačiti u 68. minuti kada se lopta "šetala" paralelno sa gol linijom, no Rusi je nisu uspjeli pospremiti u mrežu.

Veliku grešku Brozovića u 72. minuti ispravio je vratar Kalinić. Brozović je driblao na 18 metara, izgubio je loptu, Širokov je pucao, no Lovre Kalinić uspio je sačuvati mrežu.

Hrvatska vodstvo povećava u 82. minuti ponajprije zahvaljujući razigranom Vrsaljku koji je ponovno probio desnu stranu, ubacio u sredinu za Mandžukića koji postavlja konačan rezultat.

RUSIJA: Lodigin (46 Rebrov), Šiškin, Kombarov (65 Novoseltsev), Vasin (89 Ignaševič), Semenov, Čerišev (70 Dzyuba), Jusupov, Širokov, Glušakov (71 Mamaev), Ionov (65 Ignatjev), Smolov

HRVATSKA: L. Kalinić (90 Vargić), Vida, Lešković, Močinić, Pivarić, Badelj, Brozović, Srna (46 Vrsaljko), Perišić, N. Kalinić (74 Milović), Mandžukić (87 Kramarić)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.