Hrvatska pobjedom protiv Latvije stekla priliku izravno se plasirati na EURO 2024.

Subota, 18. studenog 2023. 20:03 Napisao/la  SC

Kakva bi to priča bila da je Marco Pašalić postigao pogodak, napadač Rijeke debitrao za reprezentaciju od 80. minute

Marco Pašalić
Marco Pašalić

Hrvatska je pobjedom protiv Latvije stekla izglednu priliku izravno se plasirati na EP zahvaljujući remiju između Armenije i Walesa.

U zadnjoj utakmicu u utorak Hrvatska igra protiv Armenije u Zagrebu, sada više ne ovisi ni o kome kao što je ovisila prije utakmica 9. kola.

Utakmicu u Rigu hrvatska reprezentacije brzo je riješila aktivnom i dobrom igrom.

U 7. minuti Ivanušec je slijeva odigrao Majeru, koji je iz prve u ravni prve vratnice s desetak metara poslao u suprotni kut - 0:1.

U 16. minuti iskusni Kramarić opet se prema običaju našao na pravom mjestu u pravom trenutku, mirno je loptu s 13 metara plasirao u mrežu - 0:2.

U nastavku utakmice hrvatska je momčad rutinski odradila pobjedu koja plasman na EP znači!

Marco Pašalić debitirao je u Rigi.

Napadač Rijeke u sudačkoj nadoknadi otvorio se u okomitom trku, Majer je pravodobno odigrao, Pašalić je slijeva ušao u kazneni prostor i loptu poslao u bližu vratnicu.

Kakva bi to priča bila da je postigao pogodak!

LATVIJA: Ozols, Savalnieks, Černomordijs, Balodis, Ciganiks, Tobers, Saveljevs, Jaunzems, J. Ikaunieks, Daškevičs, Uldrikis (83 Krollis)

HRVATSKA: Livaković, Stanišić, Šutalo, Erlić, Gvardiol, Modrić (86 Baturina), Brozović, Majer, Kramarić (80 Marco Pašalić), Ivanušec (61 Mario Pašalić), Budimir

Utakmice 9. kola, Skupina D: Latvija - Hrvatska 0:2 (Majer 7, Kramarić 16), Armenija - Wales 1:1 (Telarayan 5/Tiknizyan 545+2-ag)

Poredak: Turska 16, Hrvatska 13, Wales 11, Armenija 8, Latvija 3

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.