HRVATSKA - ITALIJA Niko Kovač: Mislim da ne možemo jedni druge iznenaditi!

Petak, 12. lipnja 2015. 00:03 Napisao/la  SC

Igramo kod kuće, ali nemamo podršku. Italija će nam se čvrsto suprotstaviti od početka, a Conte će možda i promijeniti sustav, kaže izbornik Kovač


Niko Kovač obratio se novinarima prije utakmice Hratske i Italije u petak na Poljudu, izbornik hrvatske reprezentacije zadovoljan je uvjetima u kojima se pripremala utakmica:

- Split nije samo ispunio naša očekivanja, nego ih je i nadmašio. Družili smo se, teren je fantastičan i hvala svima koji su se trudili i neka to bude početak jedne lijepe hrvatske priče. U ovom terminu uvijek znaju nedostajati kvalitetni igrači, no i jedni i drugi imaju dosta kvalitete za utakmicu visoke razine. Tko god bude igrao od prve minute, bit će to dobre momčadi, kazao je Kovač.


Utakmice se igra bez publike, što znači da Hrvatska nema prednost domaćeg terena:

- Ne bih se složio da ima favorita, zato što nema publike. Igramo kod kuće, ali nemamo podršku. Italija će nam se čvrsto suprotstaviti od početka, a Conte će možda i promijeniti sustav. Mi ćemo pokušati pronaći završnicu koja nam je nedostajala u Milanu, no nemojmo se zavaravati, ništa nije gotovo. Budemo li znali da sve počinje od nule, uvjeren sam da ćemo odigrati pravu utakmicu. Ponovimo li ulazak u utakmicu kao protiv Norveške, moglo bi nam se obiti o glavu. Svjesni smo da možemo puno toga dobiti, ali mislim da nam se ne može ništa negativno dogoditi. Pozitivan su rezultat i neriješeno i pobjeda, a tek ćemo poslije utakmice vidjeti hoćemo li biti zadovoljni i bodom, rekao je Kovač.

Izbornik ovako procjenjuje odnose snaga:

- Talijani i mi izjednačeni smo po pitanju kvalitete, prevaga može biti forma dana. Mislim da ne možemo jedni druge iznenaditi. Kroz kvalifikacijski smo ciklus pokazali moderno hrvatsko lice i tako želimo nastaviti. Poštujemo protivnika, ali idemo svojim putem i budemo li na toj razini imamo velike izglede pobijediti u ovoj utakmici, zaključio je Kovač.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.