Finale Svjetskog prvenstva u nogometu najznačajniji dan u povijesti hrvatskog sporta

Nedjelja, 15. srpnja 2018. 11:21 Napisao/la  SC

Iako se svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj proživljava kao moderna verzija bajkovite Igre prijestolja, u realnom svijetu danas u Moskvi nogomet igraju dvije momčadi sličnoga mentaliteta i načina igre

Finale Svjetskog prvenstva u nogometu najznačajniji dan u povijesti hrvatskog sporta

 

Hrvatska nogometna reprezentacija danas (17) igra u finalu Svjetsko nogometno prvenstva!

Nedjelja, 15. srpnja 2018. godine, postao je najznačajniji dan u povijesti hrvatskog sporta.

Hrvatski sport uživa veliki ugled u svijetu, puno veći nego u domovini.

Malena država bez ozbiljnje sportske infrastrukture aktualni je svjetski prvak u vaterpolu, bivši je svjetski prvak u rukometu (2003.), osvojila je treća mjesta na svijetu u košarci (1994.) i nogometu (1998.)...

Iznjedrio je hrvatski sport od samostalnosti pregršt najboljih sportaša na svijetu, nekolicina je postala planetarno popularna.

Ni jedan sportski podvig ne može se usporediti s titulom svjetskog prvaka u nogometu.

Nogomet je sport samo prema temeljnoj definiciji, prema svemu ostalom nogomet je zadnjih pedesetak godina dobio globalni značaj sociološkog fenomena.

Svjetska prvenstva u nogometu postale su basnoslovno skupe medijske parade koje promiču nacionalne, političke i gospodarske ciljeve.

Hrvatska od osamostaljenja baštini ugled malene zemlje za veliki nogomet, generacija vatrenih 1998. godine u Francuskoj prva je skrenula pozornost svjetske javnosti.

Beskrajno talentirana generacija hrvatskih igrača 1998. godine osvojila je broncu pod hipotekom jugoslavenskog sporta, najbolji igrači vatrenih postali su omladinski svjetski prvaci u dresu bivše države.

Dvadeset godina kasnije hrvatski nogomet iznjedrio je generaciju igrača koja je otišla najmanje jedan korak dalje,

Ova je reprezentacija autohtoni hrvatski proizvod fascinantnih vrijednosti, svjetsku slavu stekla je mentalnom stabilnošću.

Bez obzira na rezultat finalne utakmice ova generacija igrača zauvijek je promijenila predrasude o hrvatskom mentalitetu.

Iako se svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj proživljava kao moderna verzija bajkovite Igre prijestolja, u realnom svijetu danas u Moskvi nogomet igraju dvije momčadi sličnoga mentaliteta i načina igre.

Hrvatska je nadomak svjetskog prijestolja stigla zajedništvom skupine vrhunskih igrača koji realno iskazuju potencijal svjetskih prvaka u nogometu.

To se u povijesti hrvatskog sporta nikada nije dogodilo!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.