HRVATSKA - ARGENTINA Mateo Kovačić: Ne trebamo se bojati Argentine, pojedinačno smo bolji od njih ako se izuzme Messi

Utorak, 19. lipnja 2018. 13:09 Napisao/la  SC

Prije svega mi je čast i drago biti tu s reprezentacijom, nije mi bitno jesam li na klupi ili igram, pa dvije godine nisam bio ni pozivan, kaže Ante Rebić.

Mateo Kovačić
Mateo Kovačić

Mateo Kovačić i Ante Rebić izašli su pred novinare dan nakon što je Zlatko Dalić poslao Nikolu Kalinića na prijevremeni obiteljski odmor na Pelješac.

O Kaliniću nisu htjeli govoriti, važnija je ipak utakmica protiv Aregentine u četvrtak (20) Nižnji Novgorodu.

- Argentina  puno ovisi o Messiju, iako su odlična momčad i na ostalim pozicijama, na njega se mora najviše pripaziti. Fenomenalan je, može u svakom trenutku riješiti utakmicu. Prošlu je utakmicu prema mojem mišljenju odigrao dobro, nije zabio jedanasterac, događa se i najboljima. Ali ne možeš se pripremiti samo za jednog igrača. Po pitanju Messija, čuva ga se kolektivno, jedan na jedan je to dosta teško. Izbornik će pripremiti taktiku i za njega. Nije samo Messi, ima sjajnih igrača na koje treba pripaziti, pokrit ćemo ih na svim pozicijama, kaže Kovačić koji je u dresu Real Madrida dobro upoznao mogućnosti Lea Messija.

- Slažem se da Hrvatska ima kvalitetu u veznom redu, ali ne samo tu nego imamo fenomenalne igrače i naprijed, i obrana je jako dobra, odličan golman. Ne trebamo se previše bojati Argentine, pojedinačno smo i bolji od njih ako se izuzme Messi, i tako se trebamo ponašati, gledati sebe, a ne druge. Argentina ima odlične igrače na klupi, koji bi u drugoj reprezentaciji bili u prvih 11, a mi trebamo paziti na sve naše igrače, smatra Kovačić.

- U kontinuitetu igram u klubu dvije godine, sad sam za reprezentaciju spojio četiri utakmice od početka, dajem sve od sebe i stavljamo momčad na prvo mjesto, što se vidi po našem zalaganju. Prije svega mi je čast i drago biti tu s reprezentacijom, nije mi bitno jesam li na klupi ili igram, pa dvije godine nisam bio ni pozivan. Protiv Argentine moramo biti kao jedan, Messi im je 50 posto momčadi, ako se budemo branili kao Island, svi skupa, imamo velike šanse. A koliko ćemo Perišić i ja imati prostora, ovisi o ostatku momadi. Nismo ih još previše analiziarali pa ćemo vidjeti, rekao je Rebić.

- Atmosfera je dosta bolja nego u Brazilu, i u Francuskoj je bila bolja, a sad je još bolja. Tri-četiri godine smo na okupu, slažemo se jako dobro i to je jako bitno na ovakvom turniru. Osjećamo se bolje, iskusnije i puno smo bolji nego prije četiri godine, naglašava Kovačić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.