IO HNS-a POTVRDIO

Ante Čačić jednoglasno izabran za izbornika

Ponedjeljak, 21. rujna 2015. 15:54 Napisao/la  SC

Josip Šimunić i Ante Miše pomoćnici


Ante Čačić novi je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije. Prema očekivanjima Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza u ponedjeljak je jednoglasnom odlukom imenovao Čačića (61) novim izbornikom.

- Razgovarali smo, promišljali i mislim da smo došli do najboljeg rješenja. Kao i svim prijašnjim izborima koje je odgovorna vlast na čelu sa mnom napravila, zadovoljan sam izborom izbornika koji će nas voditi na europske i svjetske smotre. Ne bi bilo korektno da smo mu dali samo dvije utakmice te će ugovor biti potpisan do 31. srpnja 2018. godine. Apeliram na zajedništvo svih segmenata društva i ljubitelja nogometa, želim maksimalno jedinstvo. Neće nam biti lako, bit će nam teško s obzirom da smo treći i molim potporu, rekao je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Imena Čačićevih protukandidata Šuker nije htio spominjati:

- Bilo bi nekulturno prema novom izborniku izlaziti sada u javnost s pričama o kome se radilo i kakvi su uvjeti bili. Pratili smo, dosta se pisalo, bilo je puno prijedloga, ali Ante Čačić po svemu zaslužuje biti izbornik. Iza njega je 220 utakmica u prvoj ligi, iskusan je, vodio je Dinamo u Ligi prvaka i Maribor u Europskoj ligi. Razgovarao sam i s igračima u ovih desetak dana, a novi je izbornik već vodio osmoricu ili devetoricu. To je također bitna stavka jer je teško sada na okupljanju prije Bugarske i Malte postavljati neke nove zahtjeve. Rekao sam da će biti hrvatski trener, da ćemo se osloniti na hrvatsku inteligenciju. HNS je do sada uvijek pogodio s izbornikom, nadam se da će tako i ostati, kaže Šuker.

Ante Čačić je 11. izbornik! Sada već bivši trener zagrebačke Lokomotive završio je Kineziološki fakultet, trenersku je karijeru počeo kroz redove Tekstilca, Dubrave, Inkera, Osijeka, Zadra i Slaven Belupa. U tom je razdoblju, od 1994. do 1998. godine, bio i pomoćni trener u mladoj reprezentaciji Hrvatske.

Od 2003. do 2006. godine radio je i kao pomoćnik Ilije Lončarevića u nacionalnoj selekciji Libije, gdje je obavljao i dužnost izbornika mlade reprezentacije. Sa seniorima je osvojio brončanu medalju na Mediteranskim igrama.

Klupsku je karijeru potom nastavio u Kamen Ingradu, Croatiji iz Sesveta, Lokomotivi, Dinamu, Radniku iz Sesveta, Mariboru i Slaven Belupu, a sa zagrebačkim Modrima osvojio je dvostruku krunu 2012. godine te zatim uveo momčad u grupnu fazu Lige prvaka.

Čačićevi će pomoćnici su Josip Šimunić i Ante Miše. Ni tu nije bilo iznenađenja.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.