FINSKA - HRVATSKA (18) Mateo Kovačić sam vrijedi isto kao cijela finska reprezentacija

Nedjelja, 09. listopada 2016. 13:17 Napisao/la  SC

Relativno niska temperatura u Tampereu za hrvatske igrače mogla bi predstavljati veći problem nego finska reprezentacija


Hrvatski reprezentativci prošetali su Tampereom prije utakmice (18) protiv Finske. Prijepodnevna šetnja po temperaturi od 6 stupnjeva Celzijusa nije baš bila ugodna za zagrijavanje pred kvalifikacijsku utakmicu koja se igra na stadionu kapaciteta od 17.000 gledatelja.

Finska reprezentacija igra u Tampereu dok se renovira olimpijski stadion u Helsinkiju, radovi bi trebali završiti 2018. godine. Budući da su Finci naviknuli na ovako niske temperature u ovo doba godine, nema razloga da stadion ne bude ispunjen.

Dolazak je najavila skupina hrvatskih navijača, a usporedo s hrvatskim navijačima uvijek dolaze nelagodne vijesti s terena. Kao i prije utakmicu u Skradu, opet se društvenim mrežama šire priče o mogućem izazivanju incidenata. Za razliku od gostovanja u Skradu, u HNS-u ovog puta šute. Prije utakmice protiv Kosova iz HNS-a su upozorili da imaju dojave o mogućem pokušaju prekida utakmice.

Što se tiče utamice, sve je rečeno! Protiv Finske neće igrati impresivan niz igrača (Rakitić, Modrić, Ćorluka, Lovren...) izostanak kojih sigurno ne bio ovako bezbolan da se u ovom ciklusu igralo protiv jačih protivnika od Finske i Kosova.

Finska je ipak plasirana na tek 84. mjesto FIFA-ljestvice, relativno niska temperatura u Tampereu za hrvatske igrače mogla bi predstavljati veći problem nego finska reprezentacija. Konkretno, Perparim Hetemaj je najvredniji igrač finske reprezentacije, stoper Chieva vrijedi oko 4,5 mil. eura. Mateo Kovačić sam vrijedi (20 mil. eura) isto kao cijela finska reprezentacija.

Hrvatski sastav je poznat! U odnosu na utakmicu protiv Kosova, jedina najavljena promjena je Matej Mitrović od prve minute umjesto ozlijeđenog Vedrana Ćorluke.

Budući da Hrvatska nikada nije igrala protiv Finske, današnja utakmica ima poseban statistički značaj.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.