EURO 2016: Kolinda Grabar-Kitarović primila igrače i stručni stožer nogometne reprezentacije

Ponedjeljak, 06. lipnja 2016. 21:38 Napisao/la  SC

 Vi ste snaga Hrvatske i bit ćemo ovih dana u mislima s vama, rekla je predsjednica

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je u ponedjeljak igrače i stručni stožer hrvatske nogometne reprezentacije uoči puta u Francusku. Primanju su nazočili ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar te pomoćnica za sport Janica Kostelić.

- Iznimno mi je drago što ste došli, da vam mogu zaželjeti svu sreću i puno uspjeha na predstojećem Europskom prvenstvu u svoje osobno ime i u ime svih hrvatskih građana. Hrvatska, nažalost, ovih dana prolazi kroz turbulentno razdoblje na političkoj sceni, ali život ide dalje i želim da upravo ovaj sastanak s vama svima pruži nadu i dobar primjer kako se svi u Hrvatskoj možemo ujediniti u ideji zajedništva, podržavajući reprezentaciju uz vatreno srce. Vjerujem da ćete se voditi tim mislima i da ćete dokazati koliko u Hrvatskoj ima talenta, snage i želje za pobjedom, koliko ima upornosti i kako možemo biti sjajni te ostvarivati najbolje rezultate kada radimo i dišemo za zajedničke ciljeve. Znam da vam neće biti lako, ali svi vjerujemo u vas i veselim se svakoj utakmici. Molim vas da ne osjećate pritisak, nego igrajte sa srcem kao i uvijek i znajte da ste kao najbolji nogometaši upravo vi ponajveći veleposlanici Hrvatske. Kada putujem svijetom, strani državnici uvijek mi spominju imena hrvatskih sportaša, posebno nogometaša, rukometaša, košarkaša i drugih pojedinaca, kao i umjetnika, pisaca, znanstvenika, a vrlo rijetko političara. Vi ste snaga Hrvatske i bit ćemo ovih dana u mislima s vama. Veselit ćemo se svakom vašem uspjehu i biti s vama u svakom trenutku neizvjesnosti i nadam se da ćete se vratiti u našu dragu Hrvatsku s odličnim rezultatima i razlogom za slavlje, da opet osnažimo hrvatski ponos, vjeru u sebe i svoj narod. Kada to želimo, možemo mnogo bolje, možemo biti najbolji, rekla je Kolinda Grabar-Kitarović.

- Hvala predsjednici na lijepim željama i podršci koja nam je jako važna. Ponosno odlazimo na Europsko prvenstvo i znam da svi očekuju veliki rezultat, a mogu obećati u ime cijele momčadi da ćemo se boriti od prve do zadnje minute kako bismo osvjetlali obraz cijele Lijepe naše, rekao je kapetan Darijo Srna.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.