EURO 2016: Hrvatska reprezentacija u Rovinju, UEFA objavila nagradni fond

Ponedjeljak, 30. svibnja 2016. 17:35 Napisao/la  SC

UEFA za nagrade ukupno izdvojila 301 mil. eura ili 35 posto više nego za EURO 2012. HNS za sudjelovanje dobiva 8 mil. eura


Hrvatska nogometna reprezentacija drugi dio priprema odrađuje u Rovinju, gdje će priključiti preostala petorica igrača s popisa Ante Čačića. Došli su Ivan Rakitić i Mario Mandžukić, uskoro dolaze Luka Modrić i Mateo Kovačić, novi europski prvaci:

- Svi ćemo to proslaviti. Svaka im čast, to je veliko priznanje za svakog igrača, a Real Madrid je pokazao da je na vrhu, tamo gdje treba biti, kaže Gordon Schildenfeld.

- Atmosfera nam nikada nije bila problem, uvijek smo imali fantastične momke i karakterne igrače. Pokušavamo ukomponirati treninge i druženja da nam svima bude bolje. Noge su nam u Koprivnici bile jako teške, već će u sljedećoj utakmici biti bolje, poslije lakših treninga te taktičkog uigravanja. Susret s Moldavijom imao je svoju svrhu, kaže Schildenfeld.

- Pokušat ćemo što bolje odraditi treninge, kao i u Sv. Martinu na Muri, te iskoristiti ovih četiri do pet dana za uigravanje. Što se tiče izbora igrača za zadnju liniju, slijedimo izbornika na treninzima i on će odlučiti o najboljem rješenju, kaže Šime Vrsaljko, koji ne želi govoriti o eventualnom transferu.

- Isključivo sam koncentriran na reprezentaciju i želim razgovarati samo o tome. Svi su naši protivnici dobri, danas se ni za koga ne može reći da je lagan protivnik. Moramo se usredotočiti na sebe i svoj rad te pokušati napraviti što bolji rezultat, kaže Vrsaljko.

Imat će naši igrači dodatnih motiva otkada je UEFA objavila nagradni fond za EURO. UEFA je za nagrade ukupno izdvojila 301 mil. eura ili 35 posto više nego za EURO 2012.

Samo nastup HNS-u donosi 8 milijuna eura, svaki bod po skupinama vrijedi 500.000 eura, a pobjeda vrijedi milijun.

 Za plasman u osminu finala matični savez dobiva 1,5 mil. eura, plasman u četvrtfinale vrijedi 2 mil. eura.

Polufinalisti dobivaju 4 mil. eura, finalisti dijele 13 mil. eura.

Novi europski prvak dobiva 8, a poraženi 3 mil. eura.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.