CHINA CUP Ante Čačić: Tužni smo, Kinezi se gotovo nisu ni približili našem golu

Subota, 14. siječnja 2017. 13:26 Napisao/la  SC

Bit će to lijepa uspomena i dobro iskustvo za sve igrače. Ne bih davao ocjene pojedincima, jer su se svi trudili biti dio momčadi, kaže izbornik reprezentacije


Ante Čačić nije bio nezadovoljan  prikazanim nogometom unatoč tome što je Hrvatska na China Cupa zazela posljednje mjesto nakon što je obje utakmice izgubila poslije izvođenja jedanaesteraca.

U takmici za 3. mjesto u subotu ujutro bolja je bila Kina iako je tijekom 90 minuta hrvatska reprezentacija djelovala puno bolje:

- Tužni smo jer nam je izmaknula pobjeda koju smo po svemu prikazanome zaslužili. Naši su igrači bili bolji tijekom svih 90 minuta, bili smo dosta agresivni, imali smo čiste situacije, a Kinezi se gotovo i nisu približili našem golu. Moramo uzeti u obzir da je iza nas dugačak put, razdoblje prilagodbe na ovdašnje vrijeme te da su nam igrači stigli praktično nakon odmora, ali svojski su se trudili u obje utakmice i pokazali razdoblja vrlo dobre igre. Tim više mi je žao što u jedanaestercima nisu nagrađeni pobjedom. Ipak, bit će to lijepa uspomena i dobro iskustvo za sve igrače. Ne bih davao ocjene pojedincima, jer su se svi trudili biti dio momčadi. Kroz treninge smo vježbali sve što bi moralo funkcionirati, a nedostajala je tek malo bolja realizacija s kojom bi rezultat bio bolji. Dobro smo odradili obje utakmice i na kraju sam zadovoljan. Osim toga, svi su zdravi, nitko se nije ozlijedio i to je također jako važno, kaže Čačić.

Luka Ivanušec s 18 je godina i nepuna dva mjeseca u Nanningu postao najmlađi strijelac u povijesti Vatrenih.

- Puno mi znači taj pogodak, kao i sam nastup za seniorsku reprezentaciju. Osjećaj je bio neopisiv, presretan sam. Dojam je da smo bili bolji, dominirali smo i zaslužili smo pobjedu. Kina je pak jednom pucala prema golu i zabila. S jedanaestercima jednostavno nije bilo sreće. Organizacijski je sve bilo odlično, kao i publika, a sveukupno smo pokazali da igrači iz hrvatske lige ipak vrijede. Mogli smo se nositi i s nekim standardnim čileanskim igračima, rekao je Ivanušec.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.