Ante Čačić: Željeli smo držati Mandžukića, Kalinića i Perišića što dulje, a rezultat vidite

Utorak, 17. studenog 2015. 21:52 Napisao/la  SC

Imali smo ideju unatoč primljenom pogotku i to se na kraju pretočilo u pobjedu, rekao je izbornik Ante Čačić


Hrvatska reprezentacija pobijedila je Rusiju rezultatom 3:1 u prijateljskoj utakmici odigranoj u Rostovu:

- Mislim da je Hrvatska od samog početka bila dobra. Čak smo i u prvom poluvremenu, koje smo završili u rezultatskom minusu, imali više prilika te trebali biti u prednosti. Nismo gubili glavu te smo završili kalendarsku godinu pobjedom protiv renomiranog protivnika, što nam omogućuje da nastavimo u dobrom ozračju. Sigurno je i ruski izbornik koristio ovu utakmicu za neke spoznaje za budućnost te Rusija nije bila na razini na kojoj se očekivalo, no to ne umanjuje naše ponašanje svih 90 minuta. Imali smo ideju unatoč primljenom pogotku i to se na kraju pretočilo u pobjedu, rekao je izbornik Ante Čačić i ovako odgovorio na pitanje zašto nije uveo u igru Ivicu Olića:

- Željeli smo držati Mandžukića, Kalinića i Perišića što dulje, a rezultat vidite... Imali smo jako dobrih trenutaka, a njih dvojica su naposljetku zabili i dva gola. Na kraju smo probali i s jednim napadačem. Vrsaljko je bio fantastičan s dvije asistencije. No, veseli pristup i angažman cijele momčadi, zaključio je Čačić.

- Vidjelo se neiskustvo nekih igrača, a nakon vodstva vidio se naš umor i neuigranost, u kombinaciji s visokom razinom individualne klase suparnika. Nažalost, u ovom smo sastavu odradili samo jedan trening. Važnije mi je da sam vidio neke stvari, a jasno je da je teško pobijediti Hrvatsku. Previše promjena? Ne, ta je odluka bila ispravna, da isprobamo neke stvari. Poraz od Hrvatske definitivno nije tragedija, kaže ruski izbornik Leonid Sluckij.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.