Ante Čačić: Stipe Pletikosa neće braniti u Rostovu, organizirat ćemo mu dostojan oproštaj

Ponedjeljak, 16. studenog 2015. 19:40 Napisao/la  SC

Zajedno s reprezentacijom u Rostov je doputovao Stipe Pletikosa, bivši vratar vatrenih četiri sezone branio je u Rostovu


Hrvatska nogometna reprezentacija u Rostovu čeka utakmicu protiv Rusije, koja se igra u utorak od 17 sati. Zajedno s reprezentacijom u Rostov je doputovao Stipe Pletikosa, bivši vratar vatrenih četiri sezone branio je u Rostovu:

- Stipe Pletikosa je ovdje proveo četiri godine, te je miljenik navijača. To je jedan od razloga zašto je Pletikosa ovdje s nama, kazao je Ante Čačić koji je ruskim novinarima objasnio da se Pletikosa neće službeno oprostiti od nacionalnog dresa u Rostovu:

- Ne, Pletikosa neće braniti. Nismo imali dovoljno vremena za pripremu njegovog oproštaja. Dugo nismo znali hoćemo li uopće morati igrati dodatne kvalifikacije ili ćemo se na Europsko prvenstvo kvalificirati direktno. No, Stipu Pletikosu svi respektiramo, pa ćemo mu ako želi organizirati utakmicu u kojoj će imati dostojan oproštaj, kaže Čačić.

Ruske novinare posebno je zanimao još jedan igrač koji je ostavio dubok trag u ruskom nogometu, Ivoca Olić u dresu CSKA osvojio je Kup UEFA:

- Ivica Olić je pravi profesionalac, izuzetan sportaš koji mnogo radi na sebi. I danas trenira poput 20-godišnjaka. U svom HSV-u nema veliku minutažu, ali i dalje bez obzira na godine pokazuje veliku želju i motivaciju. Drago mi je što ga ovdje imam u kadru. Teško mi je odgovoriti na pitanje hoće li Olić igrati na SP-u u Rusiji, daleko je taj događaj. No, ako će igrati u kontinuitetu, biti dobar zašto ne, smatra Čačić.

Domaće novinare zanimalo je boje li se hrvatski nogometaši terorističkim prijetnji:

- Sve što se proteklih dana događalo u Parizu je strašno, ali mi se u Rusiji osjećamo dobro i sigurno. Pokušavamo se samo koncentrirati na nogomet, rekao je Čačić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.