Ante Čačić: Pucanj u Zdravka Mamića, pucanj je u svih nas! To nije samo nogometni problem!

Ponedjeljak, 28. kolovoza 2017. 12:49 Napisao/la  SC

Luka Modrić je naš kapetan, najbolji svjetski veznjak, dika i ponos hrvatskog roda! Nikada mu nije palo na pamet ostaviti reprezentaciju, kaže Čačić

Ante Čačić
Ante Čačić Foto: HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija okupila se pred kvalifikacijske utakmice protiv Kosova i Turske 2. i 5. rujna, izbornik Ante Čačić najavio tijekom najave mini-ciklusa komentirao je oružani napada na Zdravka Mamića:

- To je pucanj u sve nas, bez obzira radimo li u nogometu ili ne. Ako ulica uzima stvar u svoje ruke, onda smo svi u banani. To nije problem samo hrvatskog nogometa, kazao je Čačić.

Što se tiče nogometnih tema, zbog ozljeda nema Vedrana Ćorluke i Tina Jedvaja, naknadno je pozvan Ivan Santini.

- Dugo sam razgovarao s Nikolom Kalinićem, obavijestio me da nije u bajnom stanju, tek je prešao u novi klub. Nije imao kontinuitet treninga, pa neće konkurirati za Kosovo već će raditi u drugačijem režimu. Santini je već bio s nama na okupljanjima, u kontinuitetu igra dobro u francuskoj ligi i sigurno mu je mjesto u reprezentaciji, govori Čačić.

Izbornik se osvrnuo na status Luke Modrića kojega su pogodili medijski napisi tijekom suđenja Zdravku Mamiću:

- Luka Modrić je naš kapetan, najbolji svjetski veznjak, dika i ponos hrvatskog roda! On na najvišem nivou prezentira našu domovinu s velikim entuzijazmom, to uspješno čini i dalje. Nikada mu nije palo na pamet ostaviti hrvatsku reprezentaciju, kaže Čačić koji je htio vratiti Darija Srnu:

- Bio sam u kontaktu sa Srnom, rekao sam mu smo ostali bez Ćorluke, ozlijedio se i Jedvaj, a kako je situacija s Vrsaljkom prije mjesec dana bila drugačija nego danas, rekao mu kako bi bilo dobro da sada bude s nama. On je razmislio o svemu, ali i ostao pri svojoj odluci. Nama je samo Vrsaljko sada opcija za desni bek, nije to komforna situacija, ali vjerujem da je to dovoljno za nadolazeće akcije, rekao je Čačić.

Transferi igrača često poremete ritam priprema kao u Kalinićevu slučaju:

- Jako je važno da igrači budu mirni i zadovoljni, čini mi se da samo jednom ili dvojici igrača može dogoditi transfer. To nas može malo poremetiti, ali najvažnije je da igrač bude zadovoljan. Ako on bude takav, svi ćemo biti u dobrom raspoloženju. Razgovarao sam s Perišićem , zadovoljan je u Interu, trener ga cijeni, pripremaju mu i novi ugovor. Razgovarao sam i s Kovačićem, ali gledajući koliko igra kod Zidanea siguran sam da će ostati u Realu. A to je dobro i za klub i za njega, zaključio je Čačić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.