Ante Čačić: Prije ovoga rekao sam da ova generacija mora učiniti sve da izađe iz sjene vatrenih

Srijeda, 14. listopada 2015. 01:23 Napisao/la  SC

 Teško smo svi skupa proživljavali ovih mjesec dana. Još od Azerbajdžana i Norveške, preko utakmice bez gledatelja s Bugarskom, ali i svim skandalima, kaže Darijo Srna

Hrvatska se plasirala na EP u Francuskoj! Hrvatska pobjeda (1:0) protiv Malte i talijanska pobjeda (2:1) protiv Norveške ostvarile su planove izbornika Anta Čačića i igrača:

- Osjećaj je prekrasan. Hrvatska se od 11 velikih natjecanja, europskih i svjetskih prvenstava, plasirala na njih devet. Najveće zasluge za ovaj uspjeh idu nogometašima, ljudima koji vode reprezentaciju, HNS-u, mom prethodniku Niki Kovaču i njegovom stožeru, ali i svim onima koji su bili uz ovu reprezentaciju. Zasluženo smo među prve dvije reprezentacije u grupi, zasluženo smo na Europskom prvenstvu. Hrvatska je odradila dobre kvalifikacije, uz jedno manje posrtanje. Iz svlačionice se ori pjesma 'Lijepa li si'. Noćas ćemo proslaviti ovaj rezultat, sutra se vraćamo kući. Rekao sam u poluvremenu igračimo da razmišljamo samo o našoj utakmici i da će Talijani u nastavku dati dva gola. Veseli me što smo imali kontrolu utakmice, imali smo loptu u nogama, bili smo goropadniji i zasluženo dobili. Nisam mijenjao sustav, sve je dobro funkcioniralo. Samo sam mijenjao igrače, ubacio svježe pojedince. Svi koji su bili na terenu su dali svoj doprinos ovom rezultatu, ali i oni koji poput Modrića danas nisu igrali, kazao je Čačić.

Navijači su vječna tema:

- Neće biti incidenata, vrijeme je da se svi uhvatimo za jedan štap. Hrvatski nogomet je najbolji proizvod ove države. Već sam rekao da smo se od 11 velikih natjecanja plasirali na njih devet. No, svi vapimo i želimo da ljudi koji vode državu naprave jedan pravi stadion kako bi cijele obitelji mogle dolaziti na utakmice, rekao je Čačić i postavio visoke ciljeve:

- Prije ovoga rekao sam da ova generacija mora učiniti sve da izađe iz sjene vatrenih. Vrijeme je da ih doskočimo, barem da se poravnamo s njima. Ova generacije to može, napravit ćemo sve kako bi to uspjeli, zaključio je Čačić.

- Teško smo svi skupa proživljavali ovih mjesec dana. Još od Azerbajdžana i Norveške, preko utakmice bez gledatelja s Bugarskom, ali i svim skandalima. Danas su ovi igrači heroji, svi smo dostojno branili boje svoje države, zasluženo se plasirali na Euro. Bilo je panike pri kraju susreta. Nismo smjeli primiti gol kao ovdje prije devet godina. Zahvalio bih se bivšem izborniku sa svojim, ali i novome sa svojim stožerom. Svi oni imaju zasluge što smo dohvatili Europsko prvenstvo. Ali, najveće zahvale idu našim obiteljima, kao i onim pravim navijačima koji su uz nas cijelo vrijeme, rekao je kapetan Darijo Srna.

Ivan Perišić bio je najbolji igrač u kvalifikacijama zaključno s utakmicom na Malti:

- Dobro smo krenuli, imali prigode, evo ja sam sam promašio 3-4 velike šanse. Šteta što nismo uspjeli utakmicu ranije riješiti u svoju korist, ali glavno da smo pobijedili. Malta se pošteno borila do zadnje minute, bilo je i malo panika na kraju, pogotovo kad smo čuli rezultat iz Italije. Hvala Italiji na pomoći, zahvalit ću suigračima iz Intera na tom rezultatu. Dali smo sve od sebe, vjerujem da ćemo u budućnosti biti još bolji. Probali smo se isključiti iz Rima, koncentrirati se samo na ovu utakmicu. Nije bilo lako. Teško je igrati bez naših navijača, nadam se da ćemo to promijeniti, da ćemo svi skupa naći zajednički jezik. Tako možemo biti još jači, kazao je Perišić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.