Ante Čačić odredio 23 igrača za EURO, otpali Halilović, Ćaleta-Car i Antolić

Utorak, 31. svibnja 2016. 22:14 Napisao/la  SC

Ova odluka nije bila nimalo lagana, svi igrači zaslužuju biti dio ove reprezentacije, kazao je Čačić

Ante Čačić je odlučio, na EURO putuje sljedećih 23 igrača: Subašić, L. Kalinić, Vargić, Srna, Vrsaljko, Ćorluka, Vida, Schildenfeld, Jedvaj, Strinić, Modrić, Rakitić, Badelj, Brozović, Kovačić, Rog, Ćorić, Pjaca, Perišić, Kramarić, Mandžukić, Čop i N. Kalinić.

Otpali su Halilović, Ćaleta-Car i Antolić:

- Ova odluka nije bila nimalo lagana, svi igrači zaslužuju biti dio ove reprezentacije. Ali, kao izbornik moram voditi računa o svemu i kada nisam zvao neke igrače vodio sam računa da se oni nametnu u svojim klubovima. Tako sam i sada morao voditi računa tko nam treba i kome je najmanja šteta da nam sjedi na klupi. Nadam se da će igrači shvatiti da je put na Europsko prvenstvo velika nagrada. Hrvatska u sredini ima koncetraciju visoke kvalitete, među tim igračima je i Antolić za kojeg sam smatrao da bi mu više štetilo da ode na Europsko prvenstvo. Mislim da je Antoliću bolje otići na pripreme s klubom s obzirom da će teško izboriti mjesto u veznom redu, a uskoro ionako imamo novu akciju, početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Mi smo u obrani jako dobro pokriveni, a tu su još Vida i Jedvaj koji mogu po potrebi pokriti i bočne pozicije. Samim time očekivano su se našli ispred mladog Ćalete-Cara. U vršku napada su Kalinić i Mandžukić, dok i Kramarić imao vrlo dobru polusezonu u Hoffenheimu. O Perišiću je bilo suvišno govoriti, dok je Pjaca također puno pokazao tijekom ove sezone. Tako smo ostali na Čopu i Haliloviću, a tu sam se odlučio za igrača koji može participirati na četiri napadačke pozicije. Čop i Halilović su ove sezone igrali dobro u Španjolskoj, a s obzirom da je Halilović mlad igrač, a pred njima je velika karijera možda je najbolje da se sada odmori i pripremi za nove izazove, objasnio je svoj izbor Čačić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.